avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare creante

buna ziua.sunt citat de catre o companie de telefonie care urmareste recuperarea unei datorii pe care o am fata de ei.as dori va rog sa stiu care ar putea fi consecintele in cazul neprezentarii mele la acest proces.exista riscul sa suport vreo condamnare de la 3 la 6 luni?
Buna ziua !
Nu suportati nici o condamnare cu inchisoarea , dar veti pierde sigur procesul si urmeaza executarea silita a bunurilor dumneavoastra !
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
Asa cum a precizat si distinsul meu coleg, recuperarea unei creante nu are nicio legatura cu penalul, in speta cu inchisoarea...daca aveti o datorie, va sfatuiec sa o platiti de buna-voie pentru ca daca se ajunge la executare silita veti suporta costuri suplimentare!
blaga66 a scris:

buna ziua.sunt citat de catre o companie de telefonie care urmareste recuperarea unei datorii pe care o am fata de ei.as dori va rog sa stiu care ar putea fi consecintele in cazul neprezentarii mele la acest proces.exista riscul sa suport vreo condamnare de la 3 la 6 luni?

Nu exista nici un risc sa suportati vre-o condamnare, pentru ca neprezentarea la proces nu reprezinta infractiune.
Insa cu siguranta ca se va pronunta o hatarare judecatoreasca prin care veti fi obligat la plata debitelor, penalitatilor si a cheltuielilor de judecata, urmand a fi executat silit daca nu achitati de buna-voie debitul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment iancu123 iancu123 ce se intampla cu un fost administrator de firma, care a fost obligat printr-o hotarare definitiva sa plateasca din averea personala, datoriile firmei aflate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am un abonament la vodafone. pe care nu l-am mai plătit.. ... Marian244 Marian244 Buna ziua, am un abonament la vodafone. Pe care nu l-am mai plătit.. vodafone m a dat la o firmă de recuperare am primit o somatie de la firma de recuperare ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata madalinutzas madalinutzas o firma de furnizare servicii de tv tel si internet m au dat in judecata termenul a fost p 10 01 13 nu m am prezentat dar pe site ul judecatoriei am vazut ... (vezi toată discuția)