avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutela
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutela

Bună ziua, sora mea sta lături de un bărbat de opt ani de zile în urma relației lor au un copil de cinci ani! aceștia doi nu se mai înțeleg deloc și sora mea ar dori să știe ce demersuri trebuie să facă pentru aș putea lua copilul, deoarece concubinul acesteia nu dorește să îi dea copilul pentru a o ține pe ea alături de el! țin să menționez că acesta o agresează atât fizic dar mai ales verbal pe sora mea! Ei doi nu sunt căsătoriți cu acte, și locuiesc la reședința acelui bărbat Vă mulțumesc și o zi plăcută Să aveți
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2019
Mihai 78, utilizator
pentru violenta se poate obtine ordin de protectie.
pentru reglementarea situatiei legale a copilului, trebuie sa se adresesze instantei de judecata care va hotarî asupra: locuintei copilului minor, exercitarea autoritatii parintesti, pensie de intretinere si program de vizitare, daca este cazul.
In primul rand sa plece cu copilul din locuinta. Apoi daca are probe: ordin protectie si paralel proces stabilire custodie, locuinta minor etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva loredanastiuca loredanastiuca Buna ziua!As dori sa stiu in ce conditii se poate obtine custodie exclusiva?Mentionez ca am un copil minor de 8 ani si urmeaza sa nasc al doilea copil in maxim ... (vezi toată discuția)
Custodie totala Codruta anna Codruta anna Buna ziua. Am o nelamurire am 4 copii stau in concubinaj cu rl de 10 ani .Estr frt violent cu mine dar acum si cu copii am depus ieri plangere penala si maine ... (vezi toată discuția)
Custodie copil Andreea_cristina1989 Andreea_cristina1989 Buna ziua. Am un copil de 2 ani. Am plecat cu el de acasa acum 2 săptămâni din cauza soțului.nu ne mai întelegeam deloc. Multe certuri, bea mult, m a si ... (vezi toată discuția)