avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Buna ziua. Am un copil de 2 ani. Am plecat cu el de acasa acum 2 săptămâni din cauza soțului.nu ne mai întelegeam deloc. Multe certuri, bea mult, m a si lovit.dar problema e ca nu am martori, totul de întâmplă in casa noastră.suntem casatoriti si as vrea sa divortez,el insa nu vrea zice ca se schimba.in cel mai rau caz daca nu ne întoarcem acasa spune ca se duce la protectia copilului si ma da in judecata ca sa imi ia copilul sa ceara custodie exclusiva el. E posibil asa ceva?Multumesc
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 14:46, 1 Octombrie 2018
Stați liniștită, are șanse infime!

Formulați cerere de chemare în judecată, solicitând desfacerea căsătoriei, exercitarea autorității părintești în comun, stabilirea locuinței minorului la dvs, pensie de întreținere, etc.
Buna ziua,
1. Nu are sanse sa va ia copilul.
2. Solicitati si un ordin de protectie. Despre betie e imposibil sa nu-l fi vazut si altii.
3. Formulati urgent cerere de chemare in judecata pentru divort.
Solicitati si ajutorul unui avocat, in caz ca nu va pricepeti.
Ordin de protecție solicitați doar dacă simțiți că reprezintă o amenințare reală, dacă vă caută și este violent, altfel ar fi energie consumată în zadar.
Luați legătura cu un avocat pentru a-i expune situația factuală exhaustiv și a alege demersurile necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce șanse sunt sa imi ia copilul? Simonamona Simonamona Buna seara. Sunt căsătorită de 4 ani si am o fetita de 2 ani. Din pacate relația cu soțul merge tot mai rău si cred ca se va ajunge la divorț. El nu ... (vezi toată discuția)
Pot parasi domiciliul cu copilul de 2 ani daca nu sunt casatorita? Cristina30O Cristina30O Buna ziua, De 3 ani stau cu partenerul in apartamentul parintilor lui si de 2 ani si o luna avem un copil. Partenerul meu bea zilnic, la fel fratele si tatal ... (vezi toată discuția)
Cum pot castiga custodia copilului meu Mira1993 Mira1993 BUNA. Am un baietel de 7 saptamani. Vreau sa divortez de sotul meu pentru ca nu mai pot sa traiesc cu certuri, scandaluri, si sa ajung mai tarziu ca copilul ... (vezi toată discuția)