avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot parasi domiciliul cu copilul de 2 ani daca nu sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot parasi domiciliul cu copilul de 2 ani daca nu sunt casatorita?

Buna ziua,
De 3 ani stau cu partenerul in apartamentul parintilor lui si de 2 ani si o luna avem un copil. Partenerul meu bea zilnic, la fel fratele si tatal lui. Mama lui este in varsta si nu se poate deplasa din cauza problemelor cu picioarele. In cei 2 ani, bunicii nu au iesit cu copilul la plimbare, nu m-au ajutat cu nimic in casa, la fel si fratele partenerului. Partenerul in afara faptului ca aducea bani in casa, fiind salariat, nu m-a ajutat mai cu nimic. El si copilul au iesit singuri la plimbare doar de 3 ori, la insistentele mele. Tot timpul zice ca e obosit, dar vine acasa (asta dupa ce mai intai merge la parintii lui si mananca) si isi deschide o bere, sta pe facebook sau la Tv 1-2 h si pe noi nu ne prea baga in seama. Se mai joaca, cu copilul, dar nu cat ar trebui sa se joace si implice un parinte. Mai important e sa se odihneasca si sa bea. Am avut foarte multe certuri cu el si mama lui si niciodata nu mi s-a luat apararea. Tot timpul era vina mea, niciodata nu faceam nimic bine, oricat m-as fi straduit. Nu ne mai intelegem deloc, cand ne certam invarte situatia in asa fel incat el sa iasa nevinovat si eu sa fiu cea vinovata. La ambele zile de nastere a copilului a gasit motive de cearta si ne-a zis sa plecam din casa lui (au mai fost si alte 4 dati cand ne-a zis sa plecam, 2 dintre ele au fost pe motivul ca l-am pus sa aleaga intre noi si bautura). Asta e in mare, mai sunt si alte lucruri pe langa. Eu nu sunt din judetul in care locuim momentan si intrebarea mea e: pot pleca acasa la mine cu copilul, fara sa mi-l poata lua? Acasa am sa ma angajez (acum nu sunt angajata si partenerul meu tot insista sa nu ma angajez macar 1 an desi stam foarte prost cu banii) si am unde sa locuiesc. Multumesc frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2018
Cristina30O, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:13, 1 Septembrie 2018
Puteti pleca dar daca va ia copilul are acest drept.

Daca plecati sa mergeti la avocat si sa deschideti urgent proces.
Se poate deschide proces si daca nu plecati dar este mai complicat daca nu aveti loc de munca.
Plecați liniștită!
Formulați cerere de chemare în judecată, solicitând exercitarea autorității părintești în comun, stabilirea locuinței minorului la dvs, pensie de întreținere, etc.
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Gasiti momentul potrivit, strângeți măcar o parte din lucrurile copilului și mergeți undeva. Unde sa fiți in siguranța și sa aveți liniște . Apoi poate gasiti o bona sau mama Dvs ar putea avea grija de copil după ce va angajați .
Nu va ia nimeni copilul, dacă aveți avocat bun și aveți probe( martori, înregistrări, înscrisuri) care sa demonstreze ceea ce Spuneti Dvs
avocatmaria, utilizator
Daca va prinde ca vreti sa fugiti si va ia copilul cu avocat foarte bun ar dura cel putin o luna si ceva ca sa il puteti lua inapoi.

Ipoteza lui este simpla.
Va ia copilul si gata.

Nu incercati ceva pana nu aveti si avocat deja pregatit.

CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna , am 18 ani jumate am născut la vârsta de 16 ani...tatăl ... Adela_Adelina Adela_Adelina Buna , am 18 ani jumate Am născut la vârsta de 16 ani...tatăl copilului a decedat Doar eu sunt trecuta in certificatul copilului...Mama mea mă ... (vezi toată discuția)
Părinți violenți fizic și verbal. la cine să apelăm? Alexandra Bordea Alexandra Bordea Buna ziua! Va rog ajutatima! Suntem 5 copii la părinți! Tatăl meu ia dat afară pe fratele si sora mea mai mare! Acum vrea sa ma dea si pe mine! E plecat in ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului Niky112 Niky112 Bună. Noi suntem în concubinaj și avem un copil împreună de 2 luni, iar când se enervează îmi spune că să plec acasă dar fără fată dar nu am ... (vezi toată discuția)