avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functionar public în primarie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functionar public în primarie

Am voie sa fac campanie electorala în afara orelor de program ca functionar public?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:51, 18 Noiembrie 2019
Funcționarii publici au obligația ca, în exercitarea atribuțiilor ce le revin, să se abțină de la exprimarea sau manifestarea publică a convingerilor și preferințelor lor politice, să nu favorizeze vreun partid politic sau vreo organizație căreia îi este aplicabil același regim juridic ca și partidelor politice.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteţi să faceţi ce doriţi, deci şi campanie electorală, în afara orelor de program şi în afara instituţiei publice în cadrul căreia lucraţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionarii publici au voie sa faca politica? lihuoanaelena lihuoanaelena Sunt functionar public, sotul candideaza ca primar. Pot sa ma afisez public alaturi de el in campania electorala? (vezi toată discuția)
Functionar public si membru in biroul executiv partid ready ready Un functionar public poate fi si membru in Biroul executiv al unui Partid politic sau membru in consiliul national al partidului? (vezi toată discuția)
Functionar public implicat in campanie electorala? miruna1popescu miruna1popescu Buna ziua, Sunt functionar public intr-o primarie locala si as dori sa stiu daca este legal ca eu, prin statutul avut, sa fiu implicata in orice fel de ... (vezi toată discuția)