avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

parintii mei au aproape 6o ani de casatorie, tata a decedat 22 septembrie2018 ,pensie amindoi limita de virsta,la deces a primit mama bani de inmormintare de la casa de pensie,si ia zis mamei mele sa aleaga pensia lui 1200 :la jumate sau pensia ei de 780 ron,si a ales pensia ei,mai poate lua pensia de urmas sau ceva pensie??? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:38, 19 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. soțul supraviețuitor care are dreptul la o pensie proprie și îndeplineste condițiile prevăzute de lege pentru obținerea pensiei de urmaș după susținătorul decedat poate opta pentru cea mai avantajoasă pensie.

2. potrivit dispozitiilor art. 1 alin (1) din Legea nr. 255/2007 pentru modificarea Legii nr. 578/2004, sotul supravietuitor al unei persoane care, la data decesului, avea calitatea de pensioanr, dupa caz, in sistemul public de pensii, in fostul sistem al asigurarilor sociale de stat sau in fostul sistem al asigurarilor sociale pentru agricultori beneficiaza, la cerere, de un ajutor lunar.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutorul lunar pentru soþul supravieþuitor simpatyk simpatyk Buna ziua Am o matuse care are pensie de urmas dupa sotul ei si vrea sa stie daca poate lua si Ajutorul lunar pentru sotul supravietuitor Legea nr. 578/2004 ... (vezi toată discuția)
Legea 255/2007 vali63 vali63 Mama mea primeste o pensie de urmas de 25 lei, mai primeste o pensie de veteran de razboi de 50 lei, mai poate beneficia de ajutorul de 113 lei conform legii ... (vezi toată discuția)
Pensie de vaduv bennyv bennyv Am si eu o intrebare la care sunt nedumerit. Bunica mea in varsta de 69 de ani beneficiaza de pensie de urmas in valoare de 364 lei, dar nu poate beneficia ... (vezi toată discuția)