avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am inteles ca de la 01.01.2025 se poate cumula pensia ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am inteles ca de la 01.01.2025 se poate cumula pensia proprie ...

Am inteles ca de la 01.01.2025 se poate cumula pensia proprie cu 25% din pensia sotului decedat . Care sunt conditiile si procedura de obtinere a acestui beneficiu .
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:55, 4 Ianuarie 2025
Nu exista asa ceva in Legea pensiilor ... insa , potrivit dispozitiilor art. 1 alin (1) din Legea nr. 255/2007 pentru modificarea Legii nr. 578/2004, sotul supravietuitor al unei persoane care, la data decesului, avea calitatea de pensioanr, dupa caz, in sistemul public de pensii, in fostul sistem al asigurarilor sociale de stat sau in fostul sistem al asigurarilor sociale pentru agricultori beneficiaza, la cerere, de un ajutor lunar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas gherca anton gherca anton parintii mei au aproape 6o ani de casatorie, tata a decedat 22 septembrie2018 ,pensie amindoi limita de virsta,la deces a primit mama bani de inmormintare de ... (vezi toată discuția)
Ajutorul lunar pentru soþul supravieþuitor simpatyk simpatyk Buna ziua Am o matuse care are pensie de urmas dupa sotul ei si vrea sa stie daca poate lua si Ajutorul lunar pentru sotul supravietuitor Legea nr. 578/2004 ... (vezi toată discuția)
Legea 255/2007 vali63 vali63 Mama mea primeste o pensie de urmas de 25 lei, mai primeste o pensie de veteran de razboi de 50 lei, mai poate beneficia de ajutorul de 113 lei conform legii ... (vezi toată discuția)