avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proprietate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proprietate

Bună ziua! As vrea sa va întreb dacă pământul și casa dacă este pe numele meu înaintea căsătoriei dar casa am terminat-o în timpul căsătoriei, în caz de divorț se imparte totul?Menționez ca am doi copii iar căsătoria a fost în 2007
Buna ziua,

Atat casa, cat si terenul sunt bunurile dvs. proprii, intrucat bunurile dobandite de oricare din soti inainte de incheierea casatoriei sunt bunuri proprii ale acestora.
In eventualitatea unui partaj, sotia are insa dreptul de a fi despagubita, in masura contributiei avute la construirea si imbunatatirile aduse casei, contributie care poate fi atat in bani, cat si in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj! conico conico buna ziua! am un frate care este casatorit de 9 ani, iar acum 1 luna a depus actele pentru divort, iar sotia lui doreste partajul casei si al bunurilor desi ... (vezi toată discuția)
Partajare bunuri in caz de divort pygu pygu Buna ziua doresc si eu sa aflu un raspuns intr-un eventual caz de divort.Nu stiu daca este adevarat ca bunurile cum ar fii un apartament sau altele pana intr-o ... (vezi toată discuția)
Partaj Cattani Cattani Am un apartament cumparat inainte de casatorie.Daca divortez sotia are vreun drept la apartament pentru ca am fost casatoriti mai mult de 10 ani? (vezi toată discuția)