Cat poate sa dureze procesul intentat din oficiu (politia a facut dosarul) tatalui a 2 copii minori, cel mare are 8 ani, iar cel mic 5 ani ? Procesul a avut prima infatisare in iulie 2018, cand s-a facut dovada, ca tatal copiilor nu plateste alocatia de intretinere de mai bine de 6 luni. De atunci, se tot amana hotararea, deoarece din 3 in trei sau 4 luni mai picura un pic. In momentul de fata datoreaza 3500 lei, Lunar ar trebui sa plateasca 430 lei. Azi a fost inca o infatisare, la care tatal minorilor nu s-a prezentat, deoarece lucreaza in strainatate, astfel s-a amanat hotararea pe 3 martie 2020. Ce se poate face?
Mai bine obtine arestarea tatalui. Fostul meu sot nu platea pe perioade si de 9 luni si acum instanta trece cu vederea de la neplata pensiei, nevizitarea minorei, furt din cota pensiei, hartuire, violenta domestica. Si ce credeti a invocat alienarea parentala , care nu exista si ce credeti . Instanta chiar exact asta a facut, toata sala era consternata de cererile avocatei lui, si eu umilita ca nici nu aveam dreptul sa deschid gura.
Asta e societatea in care traim, si nici nu pot sa demonstrez ca profeseaza o profesie fara drept, dovada fiind de la ITM ca este programator sisteme informatice si el plateste cota din salariu pe minim pe economie fara studii superioare. Si culmea are un martor care e psiholog. Ceva e ciudat, poate imi spuneti voi.
Dosarul de la politie cred ca o sa mearga la clasare.
Si eu culmea o sa ies ca alienez copilul.
Asa doamna, daca nu luati masuri acum, e posibil ca mai tarziu sa va pierdeti si copii
Dacă are contract de muncă, se poate executa silit şi în străinătate sau , prin Ministerul justiţiei, Departamentul de cooperare juridică internaţională, să fie obligat să plătească pensia alimentară.
Se vede că procesul e tergiversat, nu aveţi decât soluţia de a vă adresa Ministerului justiţiei, dar insistaţi şi pe calea penală, fiindcă situaţia e cea descrisă de B.Beka.
Pentru neplata ar trebui sa faca inchisoare. Alocatia de intretinere este dreptul copiilor, iar tatal crede ca se pot creste cy aer? Nu am dorit sa fie inchis, dar dupa mesajele trimis de el (plateste daca are chef, atat cat ii convine. cand ii convine), da mai bine sa fie inchis si deecazut din drepturile parintesti.