avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa sterg copilul de pe numele tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa sterg copilul de pe numele tatalui

buna ziua am si eu o intrebare cum as putea sa imi sterg copilul de pe numele tatalui sau?noi nu am fost casatoriti dar a recunoscut copilul iar acesta ii poarta numele. el nea parasit cand baiatul avea 6 luni iar de atunci nu stiu nimic de el nu il intereseaza copilul deloc nu ii plateste pensie alimentara nu il cauta nimic absolut nimic ce sa fac am nevoie de un sfat il cresc singura si mie f greu:(
Si daca nu mai poarta numele tatalui, va fi mai usor sa il cresteti? Calitatea de tata ramane pentru toata viata, adica legatura de sange. Numele copilului poate fi schimbat pe cale administrativa daca exista argumente in acest sens.

Il puteti da in judecata pentru stabilirea platii pensiei de intretinere. Este un drept al copilului, iar 'mnealui recunoscandu-l, si-a asumat aceasta raspundere.
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
@Gabrielle Monique =D>

Afara de infiere, numita in legea moderna cam prosteste, adoptie (poti adopta o lege, un catel, o pisica dar nu poti face sa-ti fie fiu, nu poti infia decat un pui de om) NU exista nicio modalitate prin care sa se rupa legatura de rudenie. Desigur ca una din conditiile adoptiei este ca parintele care rupe legatura de rudenie cu urmasul sau sa fie de acord.
Urmati sfatul dat de Gabrielle Monique si faceti-l sa plateasca pensia de intretinere.
pai si daca vreau sa plec din tara cu copilul nu pot daca el nu e de acord iar pensie alimentara de unde sa ii dea daca nu munceste?
miharobert_clau a scris:
[...] pensie alimentara de unde sa ii dea daca nu munceste?

Daca nu are un loc de munca la momentul judecarii cererii, instanta va stabili pensia de intretinere pentru copil la nivelul salariului minim net pe economie.
ok cam cat ma costa sa il dau in judecata am nevoie de avocat?nu prea stiu cum e cu astea am uitat sa spun ma numesc mihaela scuze
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2013
miharobert_clau, utilizator

Alte discuții în legătură

Numele copilului si pensia de intretinere Dia92 Dia92 Sunt divortata din februarie de tatal copilului, am custodia exclusiva. Tatal nici macar nu are intentia de a plati pensia alimentara de 5 luni de zile si ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenitor legal al copilului din afara casatoriei recunoscut de tatal natural, dar posibil infiat de sotul mamei Livia Costescu Livia Costescu Sotul meu are un copil,in varsta de 22 ani rezultat dintr-o relatie anterioara casatoriei noastre. Desi l-a recunoscut, nu a platit pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Se poate scoate tatal de pe certificatul de nastere cristineearec cristineearec va deranjez cu o intrebare. in urma unei relatii de concubinaj a rezultat un copil pe care l-am recunoscut. acum dupa 10 ani fosta concubina vrea sa ma stearga ... (vezi toată discuția)