buna ziua am si eu o intrebare cum as putea sa imi sterg copilul de pe numele tatalui sau?noi nu am fost casatoriti dar a recunoscut copilul iar acesta ii poarta numele. el nea parasit cand baiatul avea 6 luni iar de atunci nu stiu nimic de el nu il intereseaza copilul deloc nu ii plateste pensie alimentara nu il cauta nimic absolut nimic ce sa fac am nevoie de un sfat il cresc singura si mie f greu:(
Si daca nu mai poarta numele tatalui, va fi mai usor sa il cresteti? Calitatea de tata ramane pentru toata viata, adica legatura de sange. Numele copilului poate fi schimbat pe cale administrativa daca exista argumente in acest sens.
Il puteti da in judecata pentru stabilirea platii pensiei de intretinere. Este un drept al copilului, iar 'mnealui recunoscandu-l, si-a asumat aceasta raspundere.
Afara de infiere, numita in legea moderna cam prosteste, adoptie (poti adopta o lege, un catel, o pisica dar nu poti face sa-ti fie fiu, nu poti infia decat un pui de om) NU exista nicio modalitate prin care sa se rupa legatura de rudenie. Desigur ca una din conditiile adoptiei este ca parintele care rupe legatura de rudenie cu urmasul sau sa fie de acord.
Urmati sfatul dat de Gabrielle Monique si faceti-l sa plateasca pensia de intretinere.
[...] pensie alimentara de unde sa ii dea daca nu munceste?
Daca nu are un loc de munca la momentul judecarii cererii, instanta va stabili pensia de intretinere pentru copil la nivelul salariului minim net pe economie.