buna ziua am si eu o intrebare cum as putea sa imi sterg copilul de pe numele tatalui sau?noi nu am fost casatoriti dar a recunoscut copilul iar acesta ii poarta numele. el nea parasit cand baiatul avea 6 luni iar de atunci nu stiu nimic de el nu il intereseaza copilul deloc nu ii plateste pensie alimentara nu il cauta nimic absolut nimic ce sa fac am nevoie de un sfat il cresc singura si mie f greu:(
Va puteti intemeia actiunea pentru obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere si pe art. 402, 499, 525, 527 - 530, 532 - 533 din Noul Cod Civil.
Din câte am înţeles, dvs. doriţi ca numele tatălui să nu mai apară pe certificatul de naştere al copilului. Cred că ar fi o greşeală. Mai bine daţi-l în judecată pentru pensie alimenatară fiindcă într-o bună zi va lucra şi el. Dacă nu plăteşte, ştiţi că din nou îl puteţi da în judecată şi pentru neplată poate fi închis. Sigur nişte bani (chiar dacă mai târziu) v-ar fi mai de ajutor decât ştergerea numelui din certificatul de naştere! În problema numelui v-aş sugera o altă soluţie! În urmă cu ceva vreme, am cunoscut un tânăr de 18 ani care a solicitat în instanţă schimbarea numelui de familie moştenit de la tată cu numele de familie al mamei. Motivul a fost exact acelaşi ca în cazul copilului dvs. La majorat şi copilul dvs. va putea face la fel !Câţi ani are copilul dvs. ?