avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare abandon de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare abandon de familie

Se mai poate numi abandon de familie dupa 12 anii
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:56, 20 Noiembrie 2019
Nu. Abandonul de familie reprezintă neplata pensiei de întreținere recent, pe ultimele 3 luni.
Pentru faptele mai vechi de 3 luni, operează tardivitatea.

Pentru datorii mai vechi de 3 luni, dar nu mai vechi de 3 ANI, se poate apela la executarea silită, pe cale civilă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contrazic această opinie. Neplata pensiei de întreținere, cu rea-credință, vizează 3 luni de la data la care hotărârea instanței prin care s-a stabilit pensia de întreținere este executorie sau de la ultima plată efectuată. Aceste luni pot să nu fie consecutive, iar plata parțială este considerată tot o neplată.
Plângerea pentru abandon de familie nu se poate formula pentru neplata din urmă cu 12 ani, dar se poate formula pentru neplata pensiei aferente ultimelor 3 luni anterioare depunerii plângerii.
Nu sa depus plângere niciodată, acu a venit prin posta un plic de la judecătorie.

Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2019
gi-jane2, moderator
Atunci de ce vorbiti de abandon ?
Ce plic a venit, nu vreti sa dati detalii totusi ??

Alte discuții în legătură

Abandon de familie. când se formulează plângerea penală? Monica1606 Monica1606 Buna Ziua!am divortat in februarie 2016 si pana in ianuarie 2017 fostul sot nu a platit pensie alimentara,am facut plangere pe ala si dupa 6luni primesc prin ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara glockal3x glockal3x As dori un sfat daca se poate . Ce ar trebui sa faca mama mea daca tatal meu nu mi-a mai trimis pensia alimentara de aproximativ 6-7 luni iar aceasta fiind ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Avcris Avcris Buna ziua, Am si eu intrebare , fratele meu a divortat in 2009 de sotie , sa stabilit plata pensiei alimentara pentru copil , el a platit pensia lunar dar nu ... (vezi toată discuția)