Nu. Abandonul de familie reprezintă neplata pensiei de întreținere recent, pe ultimele 3 luni.
Pentru faptele mai vechi de 3 luni, operează tardivitatea.
Pentru datorii mai vechi de 3 luni, dar nu mai vechi de 3 ANI, se poate apela la executarea silită, pe cale civilă.
cristian_B
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Contrazic această opinie. Neplata pensiei de întreținere, cu rea-credință, vizează 3 luni de la data la care hotărârea instanței prin care s-a stabilit pensia de întreținere este executorie sau de la ultima plată efectuată. Aceste luni pot să nu fie consecutive, iar plata parțială este considerată tot o neplată.
Plângerea pentru abandon de familie nu se poate formula pentru neplata din urmă cu 12 ani, dar se poate formula pentru neplata pensiei aferente ultimelor 3 luni anterioare depunerii plângerii.
Pensie alimentara
glockal3x
As dori un sfat daca se poate .
Ce ar trebui sa faca mama mea daca tatal meu nu mi-a mai trimis pensia alimentara de aproximativ 6-7 luni iar aceasta fiind ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
Avcris
Buna ziua,
Am si eu intrebare , fratele meu a divortat in 2009 de sotie , sa stabilit plata pensiei alimentara pentru copil , el a platit pensia lunar dar nu ... (vezi toată discuția)