Buna ziua,
Am si eu intrebare , fratele meu a divortat in 2009 de sotie , sa stabilit plata pensiei alimentara pentru copil , el a platit pensia lunar dar nu a virat bani in cont ce a platit gradinita, a luat haine...lunar....acuma in martie sotia a depus plangere penala inpotriva lui cum ca nu ar fi platit pensia alimentara din 2009 , abandon familiar...el nu mai are toate chitantele din 2009 ce doar cateva din ultimi ani .Intrebarea mea este are dreptul sa ceara din 2009 ?? El ce poate face daca nu mai are toate chitantele ? Specific este pe penal.Multumesc.
Politia nu calculeaza vreo suma si nu obliga la vreo plata cumulata, doar cerceteaza daca sunt intrunite conditiile existentei infractiunii de abandon de familie constand in neplata pensiei pt 3 luni consecutive.
Pt obligarea la plata retroactiva trebuie mers la un executor judecatoresc dar doar pt ultimii 3 ani.
În primul rând plângerea este tardivă. Nu este treaba polițiștilor sau parchetului să cerceteze ce s-a întâmplat cu plata pensiei în anul 2009.
Invocați TARDIVITATEA și punct.