avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Penal

Buna seara, inainte de a merge la un avocat pt un caz in care un membru a familei a fost accidentat mortal, vinovatu avand si o alcolemie f mare, la ce cheltuieli ar trebui sa ne asteptam din partea avocatului? Multumesc
Trebuie sa discutati si sa va intelegeti pentru semnarea unui contract.
Sumele.pot fi foarte diferite.
Puteți solicita să vi se comunice onorariul înainte de a merge la consultație!
Da, are acest drept dar de regula avocatii nu procedeaza asa.
Exista riscul ca avocatul sa piarda 90% dintre potentialii clienti.

Doar daca telefoneaza la avocati care cer la fel indiferent de caz va obtine o informatie concreta.
Adica,..indiferent ca ar fi omor sau divort tot atata ar costa...

Solutia este sa isi caute cu atentie un avocat caruia sa ii plateasca o consultanta juridica daca nu intelege sa aleaga avocatii la plezeneala.
Depinde si ce vrea sa obtina...

La o alegere aleatorie poate sa faca precum la ruleta si sa isi gaseasca avocat.
Daca are noroc va nimeri bine si daca are nesansa va nimeri mai putin bine.
Este simplu si asa...

Oricum, alegerea avocatului de catre client constituie o chestiune de sansa in general fiind elementul decisiv in anumite imprejurari, depinzand foarte mult in ceea ce va urma...

Este precum alegerea echipei celei mai buna la footbal.
O mica eroare sau o lipsa de inspiratie genereaza pierderea meciului.
Tot la fel este si la procese...atunci cand exista sansa de a putea fi castigat procesul, dar, nu si atunci cand este imposibil... de castigat...

Si avocatul lucreaza cu materialul clientului...
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Eu am foarte mulți clienți recomandați de alți clienți, deja mulțumiți de serviciile prestate, așa că uneori, la solicitarea acestora, le comunic onorariul și telefonic, după o scurtă prezentare a situației de fapt sau le trimit lista onorariilor pe e-mail!

Procedez în acest sens întrucât, recunosc, nu am onorarii deloc mici, dar sunt justificate de calitatea mea de șef de promoție, clienții mulțumiți, soluțiile favorabile obținute în multe spețe, etc!

Consider că este varianta optimă pentru justițiabil să se afle în raport cognitiv cu onorariile pentru a nu-și pierde timpul!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt situatii, nu putine, pe care eu le estimez intr-un fel iar alti avocati in alt fel, situatii in care ei estimeaza un onorariu pe graba si apoi isi dau seama ca au gresit.
De pilda, unii avocati fac greseala sa nu isi dea seama ca un proces care pare sa aiba un termen sa ajunga la 20 de termene de judecata si atunci nu mai respecta propria lor intelegere.
Sunt multi oameni care se plang ca sunt lasati balta de avocati din acest motiv.

Prin telefon se poate stabili ceva simplu fara variante multiple...
Avocatii foarte experimetati isi dau seama cat de mult pot complica lucrurile sa isi ajute clientul si de acea nu se avanta sa spuna un onorariu decat daca cere de pilda cel putin 5000 euro indiferent de proces deoarece in acest caz nu ar avea cum sa greseasca.
Alti avocati cer 2000 lei indiferent pe proces.

Se poate cere asa prin telefon daca se merge strict pe un sablon si se merge pe aparari pur formale, aparari neadaptate la un mod profund pe caz, ceea ce adesea am remarcat prin justitie de ceva tim, dar daca faci estimari si prelungiri pe termene cu aparari multiple la fiecare termen de judecata am indoieli serioase ca avocatul poate in 3 minute sa estimeze absolut tot fara greseala prin telefon mai ales daca are si de studiat piesele dosarului.
Cand trebuie studiat dosarul avocatul onest si profesionist studiaza mai inainte dosarul si apoi cere onorariul pe caz pentru ca asa isi poate da seama de amploarea pregatirii apararii si de solutia care o va pronunta instanta de judecata, eu considerand ca avocatul este primul judecator al cazului.
Si daca tot vorbim de un studiu de dosar sunt dosare care au 100 de pagini si altele 10 000 de pagini sau chiar mai multe.Ca sa stie ce are de studiat avocatul trebuie sa isi dea seama clar cat timp i-ar lua studiul dosarului ceea ce ar insemna ca mai intai trebuie platit studiul dosarului.
Si cum clientii nu prea mai vor sa plateasca studiul de dosar si vor ca avocatul sa ia dosarul si sa ceara onorariul mai inainte se poate trage concluzia ca o discutie prin telefon nu duce la nimic bun pentru client decat ca ar fi satisfacut de onorariu urmand ca apoi sa vada daca va fi sau nu multumit de avocat.
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte parchet - schimbare adresa corespondenta ca rezultat al renuntarii la avocat Diamandi Diamandi Pot cere la Parchet sa se retrimita actele care au fost trimise la avocat, din nou la adresa mea, avand in vedere ca am reziliat contractul dar avocatul refuza ... (vezi toată discuția)
Ce articol se invoca la deschiderea succesiunii prin tribunal? teoma teoma Buna ziua. Intrebarea mea este cea din titlu. Iar daca e vorba si de partaj, ce alt articol se mai invoca? Multumesc. (vezi toată discuția)
Avocatul a neglijat să ceară micșorarea cheltuielilor de judecată solicitate de partea adversă. s-a finalizat și recursul, ce se mai poate face în această etapă? lolita45 lolita45 Buna ziua, Am urmatorul caz: acum cativa ani am dat in judecata o banca pentru clauze abuzive intr-un contract de credit. Am pierdut pe fond, la fel si in ... (vezi toată discuția)