Ma numesc Monica şi lucrez intr-un spital. Acum 4 ani am absolvit cursurile postuniversitare de specializare in Informatică şi am fost incadrată la actualul loc de muncă pe un post cu studii superioare, mai precis "operator -programator". La data când va scriu se discută depre fatul că, studiile postuniversitare absolvite sunt de fapt studii superioare de scurtă durată.
Legea invăţământului spune că: prin reconversie profesională se poate obţine o diplomă de absolvire a studiilor postuniversitare de specializare fapt care iţi dă dreptul de a profesa in specializarea obţinută.
Jurista instituţiei susţine că, eu nu pot fi incadrată pe un post cu studii superioare deoarece nu am la bază o facultate de informatică, ci o postuniversitară de informatică. Iar directorul financiar are altă problemă -in noua grilă de salarizare nu există informatician cu studii superioare.
Este posibil ca studiile postuniversitare sa fie echivalate cu SSD ?
Facultatea pe care ati absolvit-o este ISTORIE-GEOGRAFIE, fiind licentiat in Istorie, fapt ce implica ca nu puteti fi angajat pe functia de programator care necesita absolvirea altor facultati de specialitate.