Sotia decedatului este pensionata gradul 3-cu drept de munca, dar nu poate beneficia de pensia de urmas- a sotului, deoarece pesnia sotiei nu este mai mica decat jumatate din pensia sotului , si sotia fiind gradul 3- are drept de munca.
Pensia decedatului este mai mare-1.200 ron, iar a sotiei-704 ron. Ar avantajo sa beneficieze cumva de pensia decedatului.
1. Cum poate sotia decedatului sa i-a pensie de urmas dupa sot?
2. Se poate cumva cumpara vechimea si astfel sa se pensioneze definitiv, sa aibe o pensie mai mare?
3. Ce poate face sotia sa aibe o pensie mai mare?
Precizati:
Ziua, luna si anul nasterii sotiei.
Punctajul mediu anual cu toate cifrele de dupa virgula al sotiei, de pe cupon.
Punctajul mediu anual al sotului(decedatului) de pe cupon, cu toate cfrele de dupa virgula.
-Punctajul mediu anual al sotiei = 0,51494 = 652 lei pensie = 704 lei -infdemnizatie minima pentru pensionari.
-Punctajul mediu anual al pensiei de urmas = 0,99555:2=0,49778 = 630 lei pensie = 704 lei - indemnizatia minima pentru pensionari.
In concluzie:
Pensia de urmas este mai ,mica decat pensia proprie, dar ambele pensii sunt egale cu indemnizatia minima pentru pensionari(704lei).
Pensia de urmas
emil19
Va prezint urmatoarea situatie:
Sotul pensionar la limita de varsta (1,41 puncte) a decedat in 2007.
Sotia pensionara la limita de varsta din 2015 are in ... (vezi toată discuția)
Pensii
kikiana
Bună seara, va rog sa mi spuneți dacă pensia mea întra în prezenta recalculare m am pensionat în 2010 pe legea 263 din 2010 art 149 aliniat 1, în ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas
Ana Nichita
Buna dimineata! Puteti, va rog, sa-mi spuneti ce valoare are pensia de urmas? Stiu ca era 525 lei, dar voiam sa stiu daca a mai crescut pentru ca asa auzisem. ... (vezi toată discuția)