avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmas

Buna dimineata! Puteti, va rog, sa-mi spuneti ce valoare are pensia de urmas? Stiu ca era 525 lei, dar voiam sa stiu daca a mai crescut pentru ca asa auzisem. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:39, 14 Martie 2020
Cuantumul pensiei de urmaş se stabileşte procentual din punctajul mediu anual realizat de susţinător, aferent pensiei pentru limită de vârstă aflată în plată sau la care ar fi avut dreptul, în condiţiile legii, susţinătorul decedat sau, după caz, din punctajul mediu anual aferent pensiei de invaliditate gradul I, în funcţie de numărul urmaşilor îndreptăţiţi, astfel:
a. 50% - pentru un singur urmaş;
b. 75% - pentru 2 urmaşi;
c. 100% - pentru 3 sau mai mulţi urmaşi.
Minim 704 lei-indemnizatia minima pentru pensionari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt pensionar de 2 ani de zile. băiatul meu primește 50% din ... am7 am7 Sunt pensionar de 2 ani de zile. Băiatul meu primește 50% din pensia mea în cazul în care eu n-o sa mai fiu ? Băiatul meu are 42 de ani ,e persoana cu ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas veronicam veronicam Buna ziua, Cum se stabileste pensia de urmas pentru doi copii. Multumesc (vezi toată discuția)
Bună seara!am și eu o întrebare.. mama este pensionara pe ... Krixcharm Krixcharm Bună seara!Am și eu o întrebare.. Mama este pensionara pe drept 1800ron..Dacă moare tata ,poate avea și +pensie de urmaș,tata având pensia mai mare ... (vezi toată discuția)