avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt pensionar de 2 ani de zile. Băiatul meu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt pensionar de 2 ani de zile. Băiatul meu primește 50% din ...

Sunt pensionar de 2 ani de zile. Băiatul meu primește 50% din pensia mea în cazul în care eu n-o sa mai fiu ? Băiatul meu are 42 de ani ,e persoana cu handicap accentuat, are întârziere mintala , handicap din naștere nerevizuibil.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:57, 5 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Cuantumul pensiei de urmaş se stabileşte procentual din punctajul mediu anual realizat de susţinător, aferent pensiei pentru limită de vârstă aflată în plată sau la care ar fi avut dreptul, în condiţiile legii, susţinătorul decedat sau, după caz, din punctajul mediu anual aferent pensiei de invaliditate gradul I, în funcţie de numărul urmaşilor îndreptăţiţi, astfel:

a. 50% - pentru un singur urmaş;
b. 75% - pentru 2 urmaşi;
c. 100% - pentru 3 sau mai mulţi urmaşi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas Ana Nichita Ana Nichita Buna dimineata! Puteti, va rog, sa-mi spuneti ce valoare are pensia de urmas? Stiu ca era 525 lei, dar voiam sa stiu daca a mai crescut pentru ca asa auzisem. ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas veronicam veronicam Buna ziua, Cum se stabileste pensia de urmas pentru doi copii. Multumesc (vezi toată discuția)
Pensie de urmas manuela10 manuela10 Buna seara. Sunt pensionara de limita de varsta cu o pensie de 1215 lei. Sotul meu a decedat fiind si el pensionar de limita de varsta. Am fost casatoriti 42 ... (vezi toată discuția)