avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna seara. In februarie a decedat socrul meu. Au ramas doua autoturisme care dupa succesiune revin soacrei (75 de ani) si fiului meu (minor). Sotia mea a decedat in anul 2015. Socra (nu are carnet de conducere) vrea sa renunte la partea ei in favoarea mea. Cum ar fi mai bine, prin donatie sau vinzare-cumparare? Se pot inmatricula autoturismele pe numele meu, avand in vedere ca fiul meu (celalalt mostenitor) este minor?
Cel mai recent răspuns: carol52968 , utilizator 20:38, 20 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand, nu există renunțare in favoarea. Renuntarea este pură și simpla si priveste absolut toate bunurile din masa succesorala.
In al doilea rand, dvs sunteti ginere, deci nu aveti vocație succesorala.
In al treilea rand, soacră va poate transmite prin vânzare sau donație cota dansei, însă nu veti putea înmatricula autoturismele pe numele dvs, nefiind unic proprietar.
In al patrulea rand, daca veți vrea să le vindeți unei terțe persoane, veti avea nevoie de acordul autorității tutelare, fiind și minorul coproprietar.
Mulțumesc pentru răspuns. În cazul în care cumpăr partea soacrei sau i-mi donează partea ei, cum se inmatriculeaza masinile având în vedere că celălalt proprietar rămâne minorul, și pe numele lui nu se pot inmatricula?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2019
carol52968, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire, succesiuni succesive. ce șanse are fiul meu (nepotul) să moștenească imobilul? geanus geanus Buna ziua.Va rog sa ma lămuriți in urmatoarea situatie: soacra mea a cumparat in urma cu 12 ani o casa .Era căsătorită cu socrul meu. Între timp au ... (vezi toată discuția)
Cui i se elibereaza anexa 24 tabangina tabangina buna ziua,eu am foat casatorita,am 2 minori cu fostul sot de care am divortat inainte de decesul lui,cu totii am locuit in casa construita de noi dar in curtea ... (vezi toată discuția)
Succesiune nico77 nico77 In primul rand, vreau sa va multumesc pentru raspunsurile anterioare si iata ca revin cu o noua intrebare. Sunt casatorita de 6 ani si locuiesc in apartament ... (vezi toată discuția)