Am varsta de 55 ani si 8 luni. Am lucrat 12 ani in grupa I de munca in perioada 1982 - 1995 si 4 ani in grupa a II-a de munca in perioada 1996- aprilie 2001. Inca sunt in activitate. Dupa Legea 215 din 2019, asa cum a fost promulgata, normal ar trebui sa-mi depun dosarul de pensionare. Intrebarea mea este : am dreptul la cele 4 luni /an lucrat sau nu? Imi pot depune dosarul in vederea pensionarii ? Grupa a doua de munca inainte de 01.04.2001 este echivalenta cu denumirea de conditii deosebite de munca dupa 01.04.2001. conform Legii 263/2010, altfel ar fi existat doua tabele distincte specificand aleleasi conditii pentru vechimea suplimentara., unul pentru grupa a II-a si altul pentru conditii deosebite de munca. Pana nu se va lamuri acest lucru din punct de vedere juridic fiecare dintre cei care beneficiaza de prevederile legii 215/2019 vor fi prejudiciati de 1 luna suplimentara/ an lucrat si nu ar avea dreptul de iesire la pensie, la cerere mai devreme. Evident este vorba de persoanele care au dreptul de iesire la pensie (stagiu complet de cotizare + varsta de pensionare conform Anexei 5)
Am rugamintea de a-mi raspunde la aspectele mentionate.
Multumesc.
Legea 215/2019
bureac62
Este corect enunțul dat de ,,avocatnet.ro,, scris de Dragoș Niculescu referitor la acordarea a 4 luni pe an pentru grupa a II a doar pentru cei ce au lucrat ... (vezi toată discuția)