avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... obligativitate pos?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

obligativitate pos?

Buna ziua, astazi in parcarea unui magazin Penny, mi~au fost blocate rotile motivul fiind depasirea celor doua ore gratuite de stationare in parcarea magazinului. La sosirea reprezentantilor firmei responsabile cu blocarea rotilor, dorind sa platesc contravaloarea deblocarii in suma de 100 lei prin card bancar, am fost informata ca firma nu detine pos, amenda put[nd fi achitata doar numerar. Neavand aceasta suma de bani in portofel, am contactat firma in vederea platii la sediul firmei. Am fost informata ca nu au sucursala in orasul Ploiesti( unde ma aflam),ci doar in comuna Popesti Leordeni. Am fost invitata sa ma deplasez la un ATM, sa retrag suma si sa achit numerar. Am refuzat, reprosand firmei faptul ca , din vina lor sunt in imposibilitatea de a achita, si faptul ca prin lipsa dotatiei cu pos imi ingradeste dreptul de a pleca fapt care se indreapra catre sfera penala. A urmat o discutie cu reprezentantul firmei, intr~o ploaie torentiala, explicand acestuia ca exercita un abuz .In final, am solicitat sprijinul unui prieten care s~a deplasat si mi`a adus suma necesara achitarii deblacarii rotilor. Intrebarime mele sunt urmatoarele : 1. era obligata firma sa puna la dispozitie un pos? 2. in lipsa unui organism abilitat poate o firma sa puna sechestru pe un bun apartinand altei persoane. Multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 18:57, 21 Noiembrie 2019
1. Obligativitatea utilizarii POS-ului exista doar in cazul agentilor economici care au inregistrat in anul anterior o cifra de afaceri peste 50000 euro.
2. Parcarea este proprietate privata a magazinului, pusa la dispozitia clientilor in baza unui regulament de functionare, amplasat la intrare, care reglementeaza conditiile de utilizare. Se presupune ca, parcand masina acolo, acceptati regulamentul in mod tacit.
nu vi s-a sechestrat masina (daca ati fi venit cu o platforma ati fi putut-o lua bine mersi), ci doar ati fost privata de dreptul de a circula cu ea prin curtea magazinului. Odata ajunsa in afara ati fi putut taia dispozitivul de blocare, iar firma care v-a blocat s-ar fi indreptat impotriva dvs pentru distrugere. samd.
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2019
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare roti ilegala iriholo iriholo Buna ziua. Am patit o situatie neplacutaca si multi alti cetateni din Romania. Mergan =d la Lidl sa mi fac zumparaturile pe fuga ca de obicei, am cazut prada ... (vezi toată discuția)
Blocarea roților autoturismelor în parcarea kaufland Laurwentiu Laurwentiu Buna seara!Este legala blocarea rotilor autoturismelor in parcarea Kaufland si perceperea unei taxe pentru deblocare?La intrare in parcare exista niste panouri ... (vezi toată discuția)
Blocarea rotilor insotita de avertisment pentru care trebuie platit robert1989 robert1989 Buna ziua . Am o problema mai ciudata si as avea nevoie de cateva sfaturi din partea unor persoane care cunosc si inteleg legislatia mai bine decat o inteleg ... (vezi toată discuția)