avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inscriere certificat casatorie, obtinerea buletinului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inscriere certificat casatorie, obtinerea buletinului

Buna ziua.
Sunt casatorita din martie 2017 cu cetatean german,casatoria a avut loc in Danemarca,dar noi locuim in Germania.
Nu am stiut ca trebuie certificatul de casatorie inscris si in Romania,iar in Feb. 2020 imi expira buletinul,iar pasaportul este deja expirat de anul acesta in Aprilie.
Am facut programare la consulatul romanesc din München,crezand ca imi pot face pasaportul fara certificatul acela inscris (nu stiam inca acest detaliu)
Am tot incercat sa iau legatura cu acestia telefonic deoarece programarea mi-a fost facuta tocmai pentru luna Septembrie,la 6 luni dupa ce am aplicat.
Am mai incercat sa iau legatura in August si am reusit sa ii intreb ce acte am nevoie sa imi fac pasaportul explicand telefonic detaliile.Acestia mi-au spus ca nu pot sa fac la consulatul din Germania ci la cel din Danemarca sau sa ma duc in Romania.
Cum am un copil mic si nu am loc de munca,sotul este cel care munceste,am incercat sa gasesc alta varianta sa nu plec in Romania,datorita costurilor exagerate si timpului pe care trebuie sa il petrec in Romania sa rezolv aceste acte.(Eu nu mai am familie sau persoane de incredere in Romania sa ma ajute)
Am incercat cu varianta buletinului nemtesc si luarea cetateniei care iar a fost un impediment,deoarece nu pot aplica fara certificatul de b1 curs intensiv de germana si testul de cetatenie...plua alte acte ce il implica si pe sot.
Ce rol a avut sotul meu in toata povestea aceasta si implicare,zero.
(Situatia mea cu sotul nu este una "roz" ,si as vrea sa depun si actele de divort dupa ce reusesc sa imi fac intai buletinul.)
Intr-un final am hotarat sa iau fata sa ma duc in Romania ca nu am alta varianta,dar sotul nu vrea sa imi dea nici declaratia aceea de schimbare de nume (eu mi-am pastrat numele meu),nici buletinul sau certificatul lui de nastere sau procura sa merg in tara cu copilul.
Exista o alta varianta sa rezolv aceasta problema?
Tot intreb in stanga si dreapta si nu mi se da un raspuns concret,ma trimit toti dintr-un loc in altul si aud variante diferite...si timp nu mai am mult!
Multumesc in prealabil!

Alte discuții în legătură

Copilul minor si pasaportul expirat ContSters116232 ContSters116232 Buna ziua, fetitei mele i-a expirat pasaportul si momentan nu putem ajunge in tara suntem in Germania ,deci o sa mergem aici la amabasada sa il reinoim ... (vezi toată discuția)
Pasaport expirat Black3yes Black3yes Buna! Sper ca ma poate ajuta cineva pentru ca am cateva intrebari si la consulatul roman nu primesc raspuns. Locuiesc de 10 ani in Germania, am fost aici ... (vezi toată discuția)
Repatriere si buletin de identitate ContSters355359 ContSters355359 Buna ziua , In cazul repatrierii ce acte trebuie , ce demersuri , pentru reprimirea buletinului de identitate ??? Mentionez ca ma reintorc in tara dupa o ... (vezi toată discuția)