avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... E411 SI E 401
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

E411 SI E 401

Cum pot lua alocația copilului in statul in care lucrez, fără declarația fostului . Nu am mentinut legatura. Avem tutela comună, dar el de 2 ani, nu s-a preocupat de bunăstarea copiilor.
Cel mai recent răspuns: Danyelena , utilizator 09:22, 25 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
NU dvs. trebuie să luaţi declaraţia fostului, ci instituţia care se ocupă de problemă trimite documentele la AJPIS-ul din ţară de care aparţine tatăl, adică la judeţul de domiciliu. Aceia dau un răspuns, care se referă la faptul că d-l primeşte sau nu alocaţia de la statul român pentru copiii săi.
Dacă tatăl lucrează în altă ţară legal şi a cerut el alocaţia la nivelul ţării de reşedinţă, e înregistrat la AJPIS. Cheia este AJPIS din Romania, dar actele se înaintează instituţional.
Multumesc. Dar dupa câteam inteles, el este plecat din țară, nu lucrează si nu stiu daca are rezidență. Si nu. El nu ia alocația. Vine prin posta romana la copil.

Martonze a scris:

NU dvs. trebuie să luaţi declaraţia fostului, ci instituţia care se ocupă de problemă trimite documentele la AJPIS-ul din ţară de care aparţine tatăl, adică la judeţul de domiciliu. Aceia dau un răspuns, care se referă la faptul că d-l primeşte sau nu alocaţia de la statul român pentru copiii săi.
Dacă tatăl lucrează în altă ţară legal şi a cerut el alocaţia la nivelul ţării de reşedinţă, e înregistrat la AJPIS. Cheia este AJPIS din Romania, dar actele se înaintează instituţional.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formularele de mai sus sunt completate de oficialii ţării de unde solicitaţi alocaţia şi se trimit la instituţia omoloagă din ţară - AJPIS. Ei au toate informaţiile.
Multumesc din suflet.

Martonze a scris:

Formularele de mai sus sunt completate de oficialii ţării de unde solicitaţi alocaţia şi se trimit la instituţia omoloagă din ţară - AJPIS. Ei au toate informaţiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formularul e411 copilul meu este nascut in marea britanie si ... Oana851925 Oana851925 Formularul E411 Copilul meu este nascut in Marea Britanie si doar tatal lucreaza acolo ca PFA. Am aplicat pentru alocatie in Romania din dec 2020 si in ... (vezi toată discuția)
Sistare alocaţie minor Martonze Martonze Mama are autoritate părintească unică şi domiciliul copilului la ea. Tatăl trăieşte în UE şi plăteşte pensie alimentară. Mama se trezeşte cu ... (vezi toată discuția)
Alocatie incasata necuvenit Diamandi Diamandi Sotul lucreaza in alta tara. Tot timpul a spus ca nu ia alocatia de acolo ca dureaza etc. Am primit de la Agentia de plati cum ca am de dat inapoi statului ... (vezi toată discuția)