avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit neplatit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit neplatit

Buna ziua.As avea si eu cateva intrebari.Cu 1 an in urma sotul meu a facut un credit bancar.Creditul a fost facut pe numele lui.In acest timp toate au decurs frumos iar creditul a fost platit luna de luna.Nu avem bunuri impreuna. Acum ne-am despartit si a plecat din Romania.Inca nu am divortat cu acte in regula..urmeaza.as vrea sa stiu daca banca respectiva ma poate trage pe mine la raspundere pentru neplata.Creditul nu a mai fost platit din noiembrie anul curent.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: eu_felicia , utilizator 13:45, 4 Decembrie 2009
Banca nu va poate obliga pe dvs la plata creditului.
Poate cere partajarea bunurilor comune daca aveti.

avocat Claudiu Lascoschi
Sunteti cumva coplatitor sau girant? Daca DA....banca va poate solicita sa platiti dvs ratele....in caz contrar, NU.
Dar in situatia in care aveti bunuri comune se poate solicita de catre banca efectuiarea partajului si apoi banca va executa silit partea din bunuri care ii revine sotului.
Daca creditul nu a fost contractat impreuna este o datorie a sotului.
Totusi,aceasta poate fi considerata comuna daca banii au fost folositi in scopul administrarii bunurilor comune(oricare)sau daca imprumutul a fost contractat in vederea indeplinirii si sustinerii cheltuielilor obisnuite ale casatoriei.
nu va poate obliga pe dumneavoastra personal sa achitati creditul, caci sotul dumneavoastra este debitor. Sotul in schimb se poate apara prin dovedi ca a folosit creditul in folosul amandoura...(daca poate face asta si daca este adevarat). In acest caz amandoi veti raspunde solidar pentru creditul respectiv.
2007_rozi a scris:

Sunteti cumva coplatitor sau girant? Daca DA....banca va poate solicita sa platiti dvs ratele....in caz contrar, NU.
Dar in situatia in care aveti bunuri comune se poate solicita de catre banca efectuiarea partajului si apoi banca va executa silit partea din bunuri care ii revine sotului.

=D> Sunt perfect de acord cu Rodica!
Atunci cand sotul dvs a contractat acel credit ca surse de venit au fost luate in calcul veniturile familiei? Fiindca in acel caz sunteti coplatitor!B-)

Alte discuții în legătură

Divort - impartire credit bogdan2478 bogdan2478 in timpul casatoriei am contractat un credit impreunacu sotia.dupa divort am ramas sa platesc singur.ea nu a fost nici Garant nici coplatitor.am sanse sa il ... (vezi toată discuția)
Credite neplatite zuzatudorica zuzatudorica Buna ziua!Sotul meu a facut niste credite fara ca eu sa stiu si pe care nu le-a mai platit. Acum banca trebuie sa isi recupereze banii iar eu ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Credit neachitat, semnatura coplatitor falsificata r111 r111 In anul 2004 am facut un credit pentru a-mi imbunatati locuinta.Am dus o copie a cartii de identitate a sotului meu, el nesemnand acel contract.E posibil sa fi ... (vezi toată discuția)