avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributii stat contract part time
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributii stat contract part time

Buna ziua, doresc sa practic o activitate independenta, sa platesc cartea de munca personal. Am un contract suspendat si ma intereseaza pentru un contract partial care este contributia la stat.

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:03, 26 Noiembrie 2019
Daca doriti sa practicati o activitate independenta ca pfa, daca venitul vet anual al pfa adica incasari - plati anuale, este peste plafonul celor 12 salarii minime brute pe economie, veti plati cass 10% si cas 25% aplicate la valoarea plafonului. Altfel nu platiti contributii sociale in anul respectiv deloc ci doar impozitul pe venitul din activitati independente de 10%.
Multumesc, insa este vorba de un contract de colaborare.
Ca pfa puteti sa prestati acea activitate catre beneficiar doar in baza unui contract de prestari servicii adica fostul contract de colaborare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt obligațiile fiscale ale unei pfa dacă o societate incheie cu aceasta un contract de colaborare/prestări servicii? Aliona M. Aliona M. Bună ziua, Am un PFA în domeniul traducerilor. Vă rog sa mă informați cum se procedează în cazul unui contract de prestări servicii/contract cu normă ... (vezi toată discuția)
Taxe pfa - job de acasa Bmmm Bmmm Buna ziua , as avea si eu o curiozitate , am primit o oferta de job de acasa si cand am povestit cu ei mi-au cerut un numar vat am inteles ca trebuie sa mi fac ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare 3 ore/zi pfa Chiajna Chiajna Doresc să întreb următoarele: dacă eu vreau să lucrez ca asistent medical la o clinică de stomatologie (de stat) , 3ore/zi colaborare , la ce trebuie să ... (vezi toată discuția)