avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... sulta si executare silita
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

sulta si executare silita

Iesire prin indiviziune stabilita prin instanta cu plata unei sulte acum 6 ani. Plata sultei nu s-a facut la solicitarea creditoarei. Acum creditoarea este sub curatela si in numele ei s-a depus actiune prin care s-a deschis dosar executarea silita a debitoarei. Ce solutii avem la acest moment? Se pare ca instanta la incuviintarea cererii pentru executare silita a avut in vedere termen prescriptie 10 ani,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:36, 25 Noiembrie 2019
Aveti dreptul de a face contestatie la executare dar trebuie mai intai studiat dosarul de avocat daca vreti sa va judecati pe bune si nu doar asa de curiozitate, asa cum se procedeaza de fel in majoritatea cazurilor in ziua de astazi.
Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Parerea mea este ca aceasta creanta este prescrisa. Nu functioneaza prescriptia de 10 ani (drept imobiliar) intrucat aici este vorba de recuperarea sumei reprezentand sulta. Si atunci prescriptia este 3 ani. Dar contestatia se poate face doar in 15 zile de cand v-a fost comunicata prima somatie, instiintare executare silita.
Instanta verifica alte aspecte, nu prescriptia cand da incuviintare.
Invocati prescriptia pe calea contestatiei la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire notificare plata bej - dupa 2 ani de la respingerea incuviintarii executarii silite, pentru aceeasi creanta Notsure Notsure Buna ziua! Am primit o notificare de plata datorie pentru o creanta, de la acelasi BEJ, pentru aceeasi creanta pentru care instanta a dat in 2017 respingere ... (vezi toată discuția)
Contestatia la executare intrerupe termenul de prescriptie? Sever Simion Sever Simion Buna ziua, Daca s-a initiat, prin somatie si proces verbal de cheltuieli ale executorului, o executare silita imobiliara pe care am contestat-o in termen ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie sulta mauricio mauricio Buna ziua, In urma divortului, s-a stabilit prin hotarare judecatoresca definitiva in aprilie 2010 ca trebuie sa-i dau fostei sotii o sulta in bani. In urma ... (vezi toată discuția)