avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită se aplica atr 712 alin (3) in cazul meu?
Discuție deschisă în Executare silită

se aplica atr 712 alin (3) in cazul meu?

Buna seara,
Am depus o contestatie la executare care mi-a fost respinsa pe motiv ca in acest caz nu se aplica art 712 alin 3. Pe scurt creditoarea a depus dosar de executare care a fost respins in prima instanta si a facut apel. In apel decizia de admitere a incuviintarii silite era pe alt nume si nu facea referire la suma de executare. In contestatie am cerut constatrea nulitatii incheierii de executare data in apel pentru ca este trecut alt nume. Instanta a respins acest motiv spunand ca: " art 712 alin 3 cpc nu sunt aplicabile deciziilor civile prin care se solutioneaza apelurile impotriva incheierilor de sedinta prin care au fost respinse in prima instanta cererile de incuviintare a executarii silite , instanta de executare fiind tinuta de dezlegarile date de instanta de apel in aceasta materie". Nu am inteles exact la ce se refera, adica daca in apel sunt trecute gresit sume , nume sau bunuri eu nu pot contesta acest lucru si nu pot cere constatarea nulitatii deciziei? Am atentionat si executorul si a spus ca verifica . retinerea tuturor sumelor puse in executare a fost facuta pana pe 08 martie si au fost si sume din concediu medical . Cu totate acestea, contestatia a fost respinsa , mai ales ca o decizie de corectie materiala a fost data la 30 martie, deci cu mult dupa ce mi s-a retinut toata creanta. Totusi, in acest caz se aplica sau nu art 712 alin 3? Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2019
Chestiuta, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare tardiva geo-vem geo-vem Ce sansa ori prin ce metoda, mai am sa ma opun unei executari daca am sarit din termen,si clar ar fi respinsa ca tardiva?As putea cu ocazia infiintarii popriri? (vezi toată discuția)
Termen introducere ce impotriva incheierii de incuviintare a executarii silite DanyD DanyD In ce termen se poate cere, pe calea unei contestatii la executare, anularea Incheierii de incuviintare a executarii silite? Considerati ca sunt aplicabile ... (vezi toată discuția)
Anularea incheierii de incuviintare a executarii silite ancut75 ancut75 Buna ziua, ce mai faceti? Doresc sa contest incuviintarea executarii silite pe motiv de necompetenta teritoriala. Ma puteti ajuta cu un sfat in sensul ... (vezi toată discuția)