avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ccc 2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ccc 2

daca am fost in CCC si intre timp am ramas insarcinata din nou, dar nu ma angajez pana nasc al doilea copil si ar trebui sa nasc cam la 6 luni dupa ce se termina CCC...mai am sanse sa primesc indemnizatie si la al doilea copil neintorcandu-ma la serviciu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:02, 25 Noiembrie 2019
Buna seara,
Pentru a beneficia de indemnizatie trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa aveti venituri din salarii, din activitati independente ,agricole sau perioade asimilate acestora,sau să intrati din ccc1 direct in ccc2 dar la dumneavoastră nu este cazul deoarece terminați ccc1 cu mult înainte.

Dar dacă este nevoie și este necesar va puteți lua concediu medical ,până intrați în prenatal și apoi CCC 2 dar trebuie calculat câte zile medical aveți avea nevoie. Sau puteți prelungi in anumite cazuri CCC1 încă un an.

Succes.

daik a scris:

daca am fost in CCC si intre timp am ramas insarcinata din nou, dar nu ma angajez pana nasc al doilea copil si ar trebui sa nasc cam la 6 luni dupa ce se termina CCC...mai am sanse sa primesc indemnizatie si la al doilea copil neintorcandu-ma la serviciu?

Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2019
Cristinel Horeanu, Consilier juridic
In speta ,beneficiati de indemnizatia pentru CCC daca nasteti cam la 6 luni dupa ce se termina primul CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pentru al doilea bebe saftmiki saftmiki Sunt in concediu pentru cresterea copilului din data de 14 iulie 2012 si voi beneficia de indemnizatie pana implineste 2 ani, adica pana in 14 iulie ... (vezi toată discuția)
Sunt in concediu crestere copil si vreau sa raman, din nou, insarcinata. ce indemnizatie voi primi avand in vedere ca mi-a expirat contractul de munca? ionescu_paula ionescu_paula Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu rezolvarea unei neclaritati pentru ca nimeni nu a stiut sa ma ajute #-o Sunt in crestere copil din sept. 2011 pt o perioada ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil alinatinu alinatinu buna ziua m-am intors in 20 noiembrie2012 la servici dupa ce am beneficiat 2 ani de concediu crestere copil. Am lucrat, deci, 2 luni.. Daca mai fac un copil, ... (vezi toată discuția)