avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere legale pentru a doua casatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere legale pentru a doua casatorie

Buna seara. Am si eu o intrebare. Daca sunt la adoua casnicie mai beneficiez de cele 5 zile libere. De la servici mi s-a spus ca nu, dar atat. Am cautat in Codul Muncii si nu este specificat ca daca esti la a doua sau n casatorie nu mai beneficiezi de aceste zile. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:56, 25 Noiembrie 2019
Art.152 C.mun.
(1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Procedura - modul , cand etc. - de acordarea zilelor libere platite in cazul unor evenimente familiale deosebite, ar trebui sa se regaseasca in contractul colectiv de muncă aplicabil sau in regulamentul intern.
Prin urmare, verificati la nivel intern daca este posibil ceea ce doriti dvs.
Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cate zile libere se acorda angajatului ,la casatoria ... Nciuflea Nciuflea Buna ziua, Cate zile libere se acorda angajatului ,la casatoria religioasa a copilului , casatoria civilă având loc cu un an în urma? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Zile libere casatorie bună ziua! pentru nunta fiicei am dreptul ... Gigi B Gigi B Zile libere casatorie Bună ziua! Pentru nunta fiicei am dreptul la zile libere? Lucrez la firmă privată! (vezi toată discuția)
Zile ibere cosma mv cosma mv Buna ziua, Va rog sa-mi comunicati daca in cazul decesului bunicii sotiei mele beneficiez de zile libere platita. Firma la care lucrez nu are contract ... (vezi toată discuția)