Am achizitionat o locuinta intr-un bloc nou , la ultimul etaj, iar liftul, respectiv ,, camera motoarelor,, aferente acestuia , este perete in perete cu dormitorul meu produce zgomote , sunete si vibratii care imi deranjeaza linistea zilnica si respectiv somnul.
Asociatia de proprietari nu s-a constituit inca , iar dezvoltatorul declara ca este de competenta firmei care a instalat respectivul lift, desi inca de la inceput mi-au spus ca este silentios si nu deranjeaza in nici un fel.
Pe alti vecini nu ii deranjeaza zgomotul , pentru ca motoarele sunt numai pe peretele dormitorului meu si nicaieri in alta parte.
Carei insititutii sau autoritati ar trebui sa ma adresez, in acesta situatie?
Notificati dezvoltatorul si firma care a montat liftul, in scris cu nr. de inregistrare/ data sa rezolve problema, in caz contrar urmand sa deschideti actiune in instanta si sa cereti rezolvarea plus daune morale.
Sunt doua posibilitati, ambele de competenta dezvoltatorului/ firmei care a livrat/ montat ascensorul:
- camera motoarelor liftului nu este antifonata corespunzator,
- liftul montat nu este de tip silentios sau a fost montat defectuos.
Dezvoltatorul impreuna cu firma care a livrat/ montat liftul trebuie sa rezolve problema.