avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Construcție fără autorizație
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Construcție fără autorizație

Buna ziua. Am o casa cu 2 camere și hol iar de curând am făcut mansarda si am modificat putin acoperișul făcând niște stâlpi de susținere pentru a avea mai mult spațiu sus. Casa a fost facuta fără proiect și autorizație de construcție. Clădirea veche a fost construită in anii 70 de către bunici și nu este intabulată
De 3 zile a venit scrisoare de la primarie sa ne prezentam cu proiectul Ce se poate face in acest caz. Pot cei de la primarie sa demonstreze ca am modificat noi construcția și nu a fost facuta de la început așa?
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 22:03, 21 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, ei pot observa iar Disciplina in Constructii sa va dea amenda. Teoretic pot sa va puna sa daramati contructia neautorizata dar parctix exista o procedura administrativa de intrare in legalitate.
Da, ei pot observa iar Disciplina in Constructii sa va dea amenda. Teoretic pot sa va puna sa daramati contructia neautorizata dar parctix exista o procedura administrativa de intrare in legalitate.
si Pentru a intra in legalitate trebuie făcut proiect ? Altceva?
Ați putea să oferiți multe detalii peeca și eu ma aflu în aceeași situație și nu știu de unde sa ma apuc pentru a putea întra în legalitate. Mulțumesc

Casa de Avocatura “Toader, Georgescu si Asociatii a scris:

Da, ei pot observa iar Disciplina in Constructii sa va dea amenda. Teoretic pot sa va puna sa daramati contructia neautorizata dar parctix exista o procedura administrativa d oe intrare in legalitate.

Daca modificarile pe care le-ati facut au fost facute dupa anul 2001, atunci primaria va va da o amenda pentru efectuarea unor lucrari fara autorizatie. Amenda minima este 1.000 lei si va vor obliga sa intrati in legalitate cu constructia. Aici de obicei se ofera un termen minim de 10 luni de zile in care trebuie sa va faceti inscrierea in cartea funciara a terenului/sau sa vi-l actualizati daca sunteti inscrisi deja (primul pas si cel mai important-discutati cu un topograf autorizat), dupa care sa va faceti proiectul si sa solicitati avizele necesare (vorbiti cu un proiectant).
Daca a trecut termenul prescris de primarie pentru a intra in legalitate, si nu ati finalizat ``actele`` numai atunci va pot prescrie sa demolati extinderile/modificarile efectuate fara autorizatie.

De lucrurile specificate mai sus (amenda, solicitare de demolare) se ocupa ori primaria/inspectoratul de constructii ori intra in ecuatie si consiliul judetean, daca vorbin de o primarie de comuna care nu are inginer angajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedeclarare extindere de proprietate la directia de impozite si taxe locale pandaehmon pandaehmon Buna ziua, M-ar ajuta foarte mult sa aflu pentru o ruda daca s-au schimbat sanctiunile legate de nedeclararea unei extinderi de proprietate la Directia de ... (vezi toată discuția)
Construcție fără autorizație. care este procedura de intrare în legalitate? ludo ludo Buna ziua, Scuze daca nu am ales forumul corespunzator, rog mediatorul sa-l dirijeze corect. O cunostinta , fara acces la internet, ar vrea sa stie cum ar ... (vezi toată discuția)
Construire fara autorizatie johnfreddie johnfreddie Stimate doamne,stimati domni, Care ar fi riscul ,in cazul in care as fi actionat in justitie de catre un vecin(care initial si-a dat acordul ... (vezi toată discuția)