avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament platit integral receptionat cu ipoteca!?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament platit integral receptionat cu ipoteca!?

Am cumparat un apartament de la dezvoltator(Sido Union), In contractul de vanzare notarul specifica faptul ca eu cumparatorul voi plati vanzatorului, pretul integral in termen de 5 zile lucratorare , daca nu contractul se desfiinteaza de drept fara alte demersuri si pierd avansul. Fac plata prin virament bancar in aceeasi zi cu actul 31.10.2019, primesc un exemplar din contractul de vanzare autentificat, urmand ca in termen de 15 zile sa ridic de la acelas notar actele de intabulare. Cand ajung in a 15-a zi si le ridic, le citesc si... stupoare! La mentiuni apare ipoteca pusa in favoarea dezvoltatorului. Ipoteca a fost pusa in data de 04.11.2019, desi eu am facut plata cu 5 zile inainte si m-am asigurat la banca mea ca suma a intrat in contul vanzatorului, culmea este ca termenul de plata era de 5 zile.
Intrebare: Este posibil sa fi ramas fara bani si fara apartament?
Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2019
ncis, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:07, 27 Noiembrie 2019
Da, dvs ati platit in aceeasi zi, dar după ce ați semnat vânzarea.
Nu e nicio problemă. Contactați reprezentantul legal al vânzătorului, să dea o declarație notariala ca si-a primit prețul integral, declarație în baza căreia se radiaza ipoteca.
Cred ca ideal ar fi sa va programati la o consultatie juridica la un avocat cu acest contract si extrasul de carte funciara unde apare ipoteca. Exista solutii
Contractul de vânzare a fost redactat pentru situația de față, în care prețul a fost achitat ulterior semnării.
Asta înseamnă că s-a notat în cartea funciară un drept de ipoteca in favoarea vânzătorului, pana la plata prețului.
Cum am menționat mai sus, sarcina se va radia in baza unei declarații notariale a vânzătorului ca si-a primit prețul integral.
Nu stiu motivele pentru care ati procedat astfel, însă ar fi fost mai simplu ca viramentul bancar să îl fi facut in dimineata zilei in care ati încheiat vânzarea, înainte de semnarea actului.
Va multumesc pentru raspuns, asa au spus si cei de la notariat, insa cand m-am dus la dezvoltator acestia au spus ca nu dau nici o declaratie , pentru ca nu si-au primit pretul integral ( desi eu am platit exact ce a scris notarul in contract, mentionez ca notarul a scris suma si in lei si in valuta la cursul zilei in care s-a facut actul si in care am facut si plata la banca ). Opinia dezvolatatorului este ca mai am de achitat o suma rezultata din diferente de curs valutar!!! Nu stiu ce inginerii financiare fac ei dar eu va garantez ca am platit totul exact asa cum a scris notarul in contract, pana la ultimul banut, Contract pe care de altfel l-au semnat si ei.
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2019
ncis, utilizator
Art. 1497 Cod civil
Data plăţii prin virament bancar
"Dacă plata se face prin virament bancar, data plăţii este aceea la care contul creditorului a fost alimentat cu suma de bani care a făcut obiectul plăţii."
Care sunt acele diferente de curs valutar?

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament de la un dezvoltator carmenalinamihai carmenalinamihai buna ziua, as vrea sa ma ajute cei cu studii juridice cu o informatie! doresc sa achizitionez un apartament cu bani cash, fara credit bancar de la un ... (vezi toată discuția)
Uregent - contract v-c cu plata in rate, a unui imobil cu ipoteca la banca - clauze IuliaCo IuliaCo Buna ziua, Va rog mult, o parere despre claritatea si pertinenta clauzelor. Precizez ca eu sint cumparatorul, avansul in ziua semnarii este 50% din pretul ... (vezi toată discuția)
Hello :) cumpar si eu un apartament care este deja ipotecat la ... weisIA weisIA Hello :) Cumpar si eu un apartament care este deja ipotecat la X Bank. Vanzatorul a primit acordul bancii in care se stipuleaza urmatoarele : ”Din ... (vezi toată discuția)