avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Test ADN
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Test ADN

Buna.Am o fetita de 3 ani.Tatal nu a recunoscut ca e fata lui cand a auzit ca sunt gravida.M.am maritat cu barbatul care sunt si acum.Nu suntem cununati.Deci acest S e tatal fetitei garantat cel care nu a recunosut.Acum dupa 3 ani vrea sa faca test de paternitate.Dar eu si sotul nu suntem de acord.Acum am cu sotul actual inca o fetita.Sotul ma luat la el acasa cand aveam 8 luni(o situatie complicata)..Stiind ca acest S nu a acceptat.Fata e trecuta pe sotul actual imediat dupa nastere..Se poate face test fara acordul nostru?[
Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2019
Elenaioana321, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 09:51, 26 Noiembrie 2019
Buna seara. Da, tatal biologic poate face actiune stabilire paternitate si se solicita test ADN. Daca nu va prezentati, refuzul valoarea recunoastere.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate solicita stabilirea filiației în lumina art 408, alin 3 Cod Civil, proces în cadrul căruia se ca solicita inclusiv administrarea expertizei medico legale test ADN!

Știți însă care este partea bună? Dacă cumva i se stabilește filiația cu pretinsul tată biologic, veți putea obține exercitarea autorității părintești în exclusivitate având în vedere dezintersul său și pasivitatea pe timp de 3 ani, plus pensie de întreținere!
Contractați servicii avocațiale!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Veronica1990 Veronica1990 Buna ziua, La inceputul acestei luni am avut ultimul termen in divortul cu sotul meu, in urma caruia s-a admis cererea de divort si s-a pronuntat solutia de ... (vezi toată discuția)
Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)