Buna ziua!
Fratele meu a muncit in anul 2016 in Germania, la padure. A avut loc un accident de munca, in urma caruia a fost spitalizat un timp mai indelungat. A luat legatura acolo cu un avocat si i s-au acordat despagubiri in cuantum de 50,000 euro din care fratele meu a primit efectiv 5,000 euro, dupa care a primit o corespondenta de la avocat ca urmeaza sa isi retina onorariul lui timp de 3 luni, insa acum cand ar trebui sa ii plateasca diferenta de bani, nu mai primeste nimic si nici nu ii mai raspunde la telefon.
Ce ar fi de facut?
Buna ziua,
Despagubirile in baza carui act au fost acordate ( intelegere amiabila, acordate de instanta..).
Cine a fost gasit vinovat de producerea accidentului?
Avocatul este roman si profeseaza acolo sau este neamt?
Eu cred ca fratele dvs. a luat o mare "teapa" de la acest avocat, nu ai cum sa ramai cu 5000 de euro despagubire din 50000...
Nu cunosc legile de acolo... Discutati cu un alt avocat, poate il puteti acuza de inselatorie.
Sau formulati o plangere catre autoritatile de acolo, Politie/Parchet dar cred ca s-a "acoperit" cu acte...
Cititi cu atentie contractul incheiat de fratele dvs. cu avocatul. Posibil ca avocatul si-a retinut partea conform contract.
Puteti contacta ambasada/ consulatul Romaniei din Germania pentru a solicita un ajutor. Sunt aplicabile legile din landul german respectiv unde s-a produs/ inregistrat AM.
multumesc. din pacate nu am contractul. nu stiu ce a semnat. tot ce am este o corespondenta ulterioara cu avocatul prin care ii comunica faptul ca in baza legii germane a onorariilor isi va retine onorariul si cheltuielile facute in dosar. si eu am presupus ca este ceva in contract care il indreptateste sa retina sumele respective, totusi mi se pare abuziv ca el, ca persoana vatamata sa primeasca in concret doar 10% din daunele la care avea dreptul.
Germania
Zoltan1
Bună
Eu lucru în Germania am o problema .Sunt angajat nou in Germania cu contract de munca german după o săptămână la munca un coleg mea rupt mana in ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament
roby2019
Fratele meu este in Germania de ceva timp impreuna cu sotia si doreste sa cumpere un apartament in Romania.Problema e ca la consulat e distanta mare si vrea sa ... (vezi toată discuția)