Fratele meu a fost retinut conform unui mandat european de arestare, a petrecut trei saptamani in arestul politiei in Bucuresti si apoi a fost extradat in Germania, pe data de 25 noiembrie 2013. In ziua in care a plecat de aici, a sunat acasa la familie sa anunte ca va fi dus in Germania, insa nu stia nici unde nici alte detalii. Politistul care era de serviciu la arest atunci ne-a spus ca familia va fi anuntata si tinuta la curent.
Acum au trecut deja aproape trei saptamani si familia nu a primit nici o veste. Nu stim unde a fost dus si nici daca are drept de vizita sau nu, daca va fi judecat si cat va dura procesul... Mi-a spus cineva sa-l declar la persoane disparute si in felul asta politia va fi obligata sa faca cercetari si sa ma anunte unde este, insa nu stiu daca este o idee buna.
Va rog, ma intereseaza care este procedura legala in astfel de cazuri?
Cum aflu unde este si ce se va intampla cu el? Daca aflu unde este, ii pot pune bani sa sune acasa?
Multuesc frumos!
Nu stiu precis cum e legea in Germania, dar in unele tari europene arestatii nu au dreptul sa comunice decat cu avocatul propriu si eventual cu membrii de familie care vin la vorbitor, adica nu au drept sa dea telefon cui doresc. Ma intreb daca n-ar fi un abuz sa-l dati disparut, el fiind in custodia autoritatilor germane si stiti unde este (in arest). Banuiesc ca daca nu isi poate permite sa plateasca un avocat, i s-a acordat un avocat din oficiu iar el ar putea insarcina acest avocat sa ia legatura cu familia din Romania. Altfel ar trebui sa luati legatura cu Politia din Germania dar acolo apare fenomenul neplacut ca Politia unui land nu poate schimba ce informatii vrea muschii ei cu Politia altui land si ar trebui sa nimeriti taman Politia din landul in care el este arestat. Oricum, banuiesc ca in cererea de extradare e mentionat de ce infractiuni e invinuit si unde au fost comise, asa ca ati putea afla landul din dosarul sau de la extradare.
In cererea de extradare se indica si locul instantei solicitante.
Problema dvs. consta in principal a locului de detentie unde se afla incarcerat si acest lucru nu cred ca il pot cunoaste autoritatile romane.
Incercati prin consulatul germaniei sa solicitati in scris aceste informatii la care aveti dreptul.
Doar asa ati putea afla unde este incarcerat pana sa va poata telefona.
Locul de detentie unde se afla initial poate fi diferit de locul unde ar putea fi transferat ulterior.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Retinut in germania
denisalis
buna ziua as-si dori sa aflu ce proceduri sa urmez am un baiat care a lucrat in danemarca saptamana trecuta a vrut sa vina acasa sa imbarcat intr-un microbuz ... (vezi toată discuția)