avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... retinut in germania
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

retinut in germania

buna ziua as-si dori sa aflu ce proceduri sa urmez am un baiat care a lucrat in danemarca saptamana trecuta a vrut sa vina acasa sa imbarcat intr-un microbuz catre romania au trecut granita la germani unde microbuzul a fost retinut si pasagerii arestati tinuti fara mancare apa telefon doar o saltea mi a comunicat baiatul ca in microbuz se aflau lucruri furate nu a specificat ce fel de lucruri firma de transport se numeste FAUR TOUR din iasi tin sa precizez ca are mai mult de 48 de ore de cand se afla retinut.///in bagajele lui nu era nimic suspect
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2016
denisalis, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 18:41, 16 Septembrie 2016
Nu se poate da un raspuns doar pe ce ati enuntat mai sus. Intrebari ar fi: stia sau nu stia ca in microbuz se afla lucruri furate? Daca stia, era obligat sa anunte el insusi Politia si poate fi pedepsit ca nu si-a indeplinit aceasta obligatie. Era complice sau un simplu client? Poate sa dovedeasca faptul ca era un simplu client care a cumparat un bilet de microbuz? Isi cunostea tovarasii de drum sau erau pentru el niste straini? Cum poate dovedi care erau bagajele sale si care erau bagajele altora?
bagajele sunt etichetate cu numele clientului de dovedit poate pentru ca el a plecat de la locul de munca cu firma respectiva cu rezervare facuta de 2 zile online nici soferii nu stiau de lucrurile furate ca ei au coletarie si nu desfac coletele doar numele si destinatia coletului trecute pe ele
Inca o data: aceste lucruri trebuie dovedite Politiei germane, nu e suficient doar sa le afirme verbal. Daca va fi anchetat, i se va oferi un avocat din oficiu.
nu ma ajuta nimeni cu un raspuns ?? intrebarea era La ce usa trebuie sa bat....
In ce priveste ce poate face personalul consular roman, vedeti [ link extern ]

Concluzia: nu puneti prea mare baza pe ajutorul lor.

Ati putea sa-i angajati un avocat german, dar banuiesc ca va costa foarte mult. Daca nu-si poate permite un avocat, va primi un avocat din oficiu. Asta daca va fi acuzat de ceva.

Nu stiu cat timp pot fi retinuti oamenii in Germania, inainte de expirarea acestei perioade autoritatile vor trebui sa ceara unui judecator prelungirea detentiei, ocazie cu care vor trebui sa afirme cam ce indicii au si de ce-l banuiesc.

In ce priveste CPP german, vedeti cap. IX de pe [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2016
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinut germania geoavocat63 geoavocat63 Buna ziua, as vrea sa stiu ce pedeapsa risca sotul meu care este acuzat de comert cu lucruri furate. La inceputul lunii decembrie sotul a plecat sa lucreze in ... (vezi toată discuția)
Procedura solicitare avocat din oficiu cardan veturia cardan veturia Buna as dori mult sa aflu daca se poate cum pot lua legatura cu un avocat din oficiu pentru un var al meu care momentan este plecat din tara si a fost martor ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin germania ContSters211056 ContSters211056 Un prieten a fost prins in Germania ca a furat dintr-un magazin de haine impreuna cu un alt baiat. Momentan este inchis in Germania, dar nu stiu pentru cat ... (vezi toată discuția)