avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... retinut Germania
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

retinut Germania

Buna ziua, as vrea sa stiu ce pedeapsa risca sotul meu care este acuzat de comert cu lucruri furate. La inceputul lunii decembrie sotul a plecat sa lucreze in Franta.Cineva i-a oferit posibilitatea unui castig rapid, convingandu-l ca riscurile sunt mici: amenda sau retinere pt 1 zi.Mentionez ca este sofer si a fost rugat sa transporte cu o dubita niste cauciucuri in Romania.A fost oprit in Germania si retinut,a fost dus la politie si in fata unui translator fara avocat mi-a spus ca a fost retinut pentru(comert cu lucruri furate). de atunci a avut 2 termene,odata nu s-a prezentat avocatu iar a doua oara nu a venit translatoru si de 2 saptamani de la ultima infatisare nu i-a mai venit nimic instintare sau un nou termen. mentionez ca nu are antecedente penale. Nu stiu care e situatia lui, daca o sa fie judecat si cand o sa fie ptr. ca au trecut 2 luni si 2 sapt.de cand este retinut si mai ales ce pedeapsa risca?Are avocat din oficiu care acum 2 saptamania fost la el spunandu--i sa schimbe declaratia ca ceva nu se potriveste in dosar si ca a vorbit cu judecatorul sa-i dea cu suspendare, daca schimba declaratia.Nu a acceptat, este bine sau nu.P.S.avocatul nu trebuia sa-l instiinteze pentru ce este acuzat si ce incadrare are.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mariana D. , Avocat 12:05, 10 Februarie 2012
orice avocat fie ca este ales fie ca este din oficiu,are obligatia sa il incunostiinteze pe client in ce constau acuzatiile ce i-au fost aduse, incadrarea pedepsei si probele din dosar si sa se sfatuiasca in privinta strategiei apararii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare geoavocat63 geoavocat63 Buna ziua, as vrea sa stiu ce pedeapsa risca sotul meu care este acuzat de comert cu lucruri furate. la inceputul lunii decembrie sotul a plecat sa lucreze in ... (vezi toată discuția)
Retinut in germania denisalis denisalis buna ziua as-si dori sa aflu ce proceduri sa urmez am un baiat care a lucrat in danemarca saptamana trecuta a vrut sa vina acasa sa imbarcat intr-un microbuz ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin germania ContSters211056 ContSters211056 Un prieten a fost prins in Germania ca a furat dintr-un magazin de haine impreuna cu un alt baiat. Momentan este inchis in Germania, dar nu stiu pentru cat ... (vezi toată discuția)