Buna seara. Am fost condamnat definitiv in 12.03.2014 de C. de Apel Bucuresti la 1 an si 10 luni (adunate) art 337NCP, Cf art 83cp. Am executat pedeasa in Italia unde in timpul si dupa inceperea mandatului romanesc, mi-au fost adaugate alte 8 luni (condamnare Italiana),pedepse acumulate 2ani si 6luni , executata si terminata 12.2016 . Cazierul nu este curat inca. Am rugamintea, cine stie sa-mi dea un raspuns la ce trebuie facut. Caut Avocat din Bucuresti. Trimiteti mail in privat. Va multumesc.
Conf. art. 166 alin. 1 lit. a C.p. condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanţă, după împlinirea a 4 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, dar care nu depăşeşte 5 ani.
Termenul se socoteste de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris.
Daca gasiti avocat, mergeti cu actele la el sa le analizeze si sa va raspunda in cunostinta de cauza.
Reabilitare
Dapix75
Cand intervine reabilitarea? Vad ca la art 166 din noul cp se spune ca reabilitarea judecătorească intervine acum fara acea fractie din pedeapsa. Exemplu ... (vezi toată discuția)