avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA noua, pasi urmatori
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA noua, pasi urmatori

Buna seara.
Astazi am ridicat actele de la ONRC care atesta infiintarea PFA (CIF, rezolutie, doua certificate constatatoare).
Mentionez ca domiciliul meu este in Bucuresti, sediul profesional trecut in CIF este in Ilfov.

Acum, care sunt urmatorii pasi?
1. Am citit ceva despre declaratia 070. O depun eu, dar unde? ANAF Bucuresti sau ANAF Ilfov?

2. Declaratia unica. Avand deja cont in SPV pe persoana fizica, am nevoie de alt cont? Daca nu, de ce nu imi apare declaratia unica in SPV? Cui ma adresez pentru aceasta problema?

3. Aport de numerar. Am deschis un cont dedicat PFA, in care am virat 200 de lei, cu mentiunea 'aport numerar', pentru a sustine cheltuielile cu deschiderea contului si achizitionarea unei stampile (nu pentru facturi, ci pentru documentatiile tehnice - domeniul de proiectare in constructii, caen 7112). Daca incasez 200 de lei de la un beneficiar, acesti bani sunt impozitati ca venituri si apoi din ce ramane imi restitui banii? Restituirea aceasta se trece la cheltuieli?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: sicka90 , utilizator 19:22, 27 Noiembrie 2019
La ANAF Bucuresti.
Aveti deja cont in SPV pe persoana fizica si il folositi pe acela in continuare. Dar sa aveti grija ca daca ati depus deja o declaratie unica pentru ceva venituri estimate pentru 2019, acum trebuind sa deputi si pentru estimatul aferent venitului din activitati independe, veti depune declaratie rectificativa in care preluati tot ce ati trecut initial in prima declaratie si competati in pus si partea pentru pfa.
Da, exact asa cum ati dedus: bani sunt impozitati ca venituri si apoi din ce ramane va retrageti banii completand o dispozitie de plata si o treceti si in registrul jurnal de incasari si plati.
Va multumesc pentru raspunsuri. Pentru 2019 nu am depus nimic, deci asta ar fi prima declaratie unica.

Cum este cu declaratia 070?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii de plata spv paultrefu paultrefu Buna ziua! Am depus pe 29 ianuarie 2020 declaratia unica iar astazi am solicitat Obligatiile de plata din SPV pentru a vedea ce am de platit. Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Declarare venit din pfa elijahlg elijahlg As putea sa declar venitul din PFA infiintat de o luna? In ideea in care in acest fel as figura cu venit inregistrat la ANAF. Multumesc (vezi toată discuția)
Infiintare pfa Ruuxi Ruuxi Buna ziua, as vrea sa imi infiintez PFA, insa inainte de pasi si acte as vrea sa stiu ce implica, de exemplu ca PFA cum imi iau concediu de odihna si daca ... (vezi toată discuția)