avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prepl
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prepl

M am angazat anul acesta in luna mai si am nascut pe 25 septembrie 2019 si nu mi sa plătit concediul prenatală. MENDIONEZ CA NU AM LUCRAT TIMP DE 3 ANI SI CEVA
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 27 Noiembrie 2019
art.3^1 din OUG 158/2005
Pentru a beneficia de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate, persoanele prevăzute la art. 1 trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:
a) să îndeplinească stagiul minim de cotizare prevăzut de prezenta ordonanță de urgență;
b) să prezinte adeverința de la plătitorul de indemnizații din care să reiasă numărul de zile de concediu de incapacitate temporară de muncă avute în ultimele 12 luni, cu excepția urgențelor medico-chirurgicale sau a bolilor infectocontagioase din grupa A;

....

art.7
Stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate mmada28 mmada28 Buna ziua. Care sunt condițiile pentru acordarea concediului prenatal? Persoana care solicita acest concediu trebuie sa fie anjagata la momentul respectiv? ... (vezi toată discuția)
Concediul medical anonimusaleator anonimusaleator de fiecare data cand este necesar un concediu medical din probleme de sanatate este necesar sa aduci adeverinta medicului de familie de la locul de munca? (vezi toată discuția)
Buna ziua ! m-am angajat la o firma si dupa ce am semnat c.i.m,m-a ... elisabeta05 elisabeta05 Buna ziua ! M-am angajat la o firma si dupa ce am semnat C.I.M,m-a avertizat ca timp de 6 luni, sa nu imi iau C.M ,ca nu va fi platit.Timp de 3 ani nu am mai ... (vezi toată discuția)