avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... LINIE DE HOTAR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

LINIE DE HOTAR

Buna ziua.Am o situatie mai neobisnuita si va rog sa ma ajutati sa gasesc o solutie .In 2019 luna iunie am cumparat un teren de 580 metrii patrati intr-o comuna .Pe hotarul terenului (terenul ese gol fara constructie )fostul proprietar -primul proprietar de fapt ,eu fiind al 3 -lea- are contor de gaze.Nici cel de-al 2 proprietar si nici eu nu am reusit sa il determinam sa mute contorul la actuala lui adresa care este la vreo 200-300 m departare de fostul lui teren.Eu nu pot constri gard si nu pot face imprejmuirea lotului deoarece contarul este pus pe un fost zid ce delimita terenul .El considera ca nu ma incurca cu nimic fiind pe hotar dar intreb are voie pe hotar fara acordul meu?Cum fac excavatie ptr gard nou daca nu pot darima zidul pe care se sprijina acualul contor?La ce distanta conform legii are voie aricare vecin sa isi amplaseze orice alta proprietate ( contarul fiind proprietatea lui? ) Distrigaz se delimiteaza de aceasta situatie spunind ca e responsabilitatea proprietarului sa mute contor cu firma autorizata .
Cel mai recent răspuns: monikmonny1 , utilizator 07:48, 15 Decembrie 2019
Nu stie nimeni ? Are voie fostul proprietar sa isinlase contor gaze pe linia de hotar ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare posesie vasilemb vasilemb Eu am gard pe proprietatea mea si bunicul mi-a spus ca atunci cand l-a construit a lasat 1 m din proprietate ca sa il poata repara si ca sa nu creasca pomi la ... (vezi toată discuția)
Acces carosabil la limita proprietatii luci_andrei63@yahoo.com luci_andrei63@yahoo.com Zidul din spate al casei mele coincide cu limita de proprietate.In spatele casei de afla un teren,fosta ferma pomicola CAP,retrocedat proprietarilor,introdus ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinul din cauza unui gard Alina 30 Alina 30 Buna seara , am o mare dilema : in urma cu 6 ani am cumparat o casa . Vecinul meu din stanga are construita o bucatarie + hol cu unul dintre pereti( cei in ... (vezi toată discuția)