avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensia de invaliditate gr.III
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensia de invaliditate gr.III

Este gresita incetarea CIM cu data prezentarii deciziei asupra capacitatii de munca, daca salariatul o solicita si declara pe propria raspundere ca nu doreste modificare cu acordul partilor a elementelor CIM si deci renunta la cele 4 ore de munca pe care ar putea sa le mai lucreze, sau este obligatoriu sa astepte angajatorul si primirea deciziei admnistrative de la casa de pesnii, care oricum dureaza conform legii 45 de zile de la data depunerii dosarului. Iar, intrucat data depunerii dosarului se poate face in 30 de zile de la data emiterii deciziei de invaliditate, iar drepturile se deschid de la data incetarii indemnzatiei de incapacitate de munca (CM) si salariatul declara ca nu mai vrea sa lucreze este gresita incetarea CIM in baza deciziei de invaliditate? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 27 Noiembrie 2019
1. Contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III.

2. Ins peta, data incetarii este data comunicarii deciziei de pensionare si nu a comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca.

3. Daca nu mai vrea sa lucreze, sa solicite incetarea c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun.
Dar in cazul unei decizii medicale gradul II, cand nu mai are voie sa cumuleze pensia cu venituri salariale???
Contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cim pt pensionare cata8 cata8 Am si eu o problema: in data de 27.05.2015 am primit o decizie de pensionare pe caz de boala din data de 19.05.2015, iar respectivul salariat are si un ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pe baza deciziei medicale asupra capacitatii de munca iRazvan91 iRazvan91 Buna ziua, un salariat a venit cu o Decizie medicala asupra capacitatii de munca emis de un medic expert al asigurarilor sociale (se incadreaza in gradul 3 de ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - primire decizie pensionare anymaryh anymaryh Hristos a inviat! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati : un salariat (61ani) care a primit decizia de pensionare. Decizia are data de 16 martie ... (vezi toată discuția)