avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine e vinovat?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine e vinovat?

Proprietarul unui apartament de la etaj superior este obligat sa "protejeze" rufele puse la uscat de proprietarul apartametului de la etaj inferior?
Mentionez ca rufele sunt puse pe sarma din afara balustradei balconului.
Balconul etajului inferior este inchis, iar cel de la nivelul superior este deschis si necesita spalare la nevoie. Apa se scurge printr-o extensie de cca 30 cm., dar poate ajunge si pe rufele expuse in afara balustradei balconului de la etaj inferior. Nu se mai poate prelungii teava de scurgere caci devine prea lunga si nu isi suporta greutatea proprie sau a zapezii.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2019
GenuEu, utilizator
Cel mai recent răspuns: GenuEu , utilizator 14:46, 1 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Prin hotarari ale consiliilor locale - asa este in majoritatea localitatilor - este interzis a se usca rufe in balconae/logii deschise, cu atat mai mult - inafara balconului; vecinul dvs. cunoaste aceste reglementari ? organele de politie ii pot aduce aminte, eventual si aplicarea unei amenzi;
2. Vecinul de deasupra poate cu oarece atentie sa nu intre in conflict cu vecinul sau prin spalarea balconului cand acesta nu are refele la uscat;
3. Teava despre care vorbiti dvs. poate fi prelungita si la 50-60 cm fara a se rupe, daca este confectionata dintr-un material mai rezistent (magazin instalatii - comert);

Asadar, grosso-modo, vecinul de la etajul inferior nu trebuie sa usuce rufe inafara balconului, iar vecinul de la etajul superior, poate sa evite discutiile daca face ce am scris mai sus.

Dar ce se intampla daca afara ploua cu averse, mai precis ploua si in balconul deschis si apa rezultata se scurge pe geamurile balconului de la etajul inferior? Nu am zis nimic de rufe pentru ca, banuiesc ca vecinul are grija sa le stranga repede...
Succes!
Multumest mult pentru raspunsul pertinent.
Asa am considerat si eu si consider ca este exact asa cum ati sugerat si dvs. Adica mai multa atentie din partea ambilor conlocuitori.
P.S. Va dau dreptate cu privire la prelungirea tevii, dar imi este foarte greu accesibila, in cazul meu, datorita configuratiei balconului.
V-as sugera un artificiu tehnic:
Cautati tot o teava din plastic, dar cu diametrul interior, egal cu diamertul exterior al tevii originale (sau cat mai apropiate). Ati inteles ideea: noua teava, mai groasa si mai lunga, o introduceti peste teava originala, eventual dupa ce ii aplicati un solvent sau lipici special pentru plastic. Daca apelati la un instalator, problema este rezovata.
Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am inteles ce vreti sa imi spuneti.
Am sa incerc sa procedez asa, ca sa nu mai am discutii.
Multumesc inca odata pentru sfaturile bune.
O zi buna si...
La Multi Ani, Romania!
La multi Ani, romani!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinii cristinavan cristinavan Sunt amenintata de proprietara unui apartament situat la demisol in blocul in care m-am mutat de curand ca ma va da in judecata pentru ca imi spal zilnic ... (vezi toată discuția)
Ac-ul meu picura pe copertina vecinului c14h3r c14h3r Buna ziua, Detin un aer conditionat de prin 2008. Toate bune si frumoase pana prin 2013 cand vecinul de la etajul 1 (eu stau la 4) si-a montat o copertina de ... (vezi toată discuția)
Uscator pentru rufe sau depozit pentru carucioare? Adriana Zuzu Adriana Zuzu Locuiesc din 1995,la parterul unui bloc.Am preluat cheia de la uscatorul de la parter,de la inginerul care ne-a facut predarea apartamentelor.Mi-a spus sa-i ... (vezi toată discuția)