avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme cu angajatorul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme cu angajatorul

Eu si colegii mei suntem in situatia urmatoare. Ni s-a spus de catre angajator ca din 7 oameni or sa ramana numai 2. Desi nu au facut concedieri , probabil ca s-au asteptat ca unii dintre noi sa isi dea demisia si sa plece, nimeni nu a plecat pana acum. Problema e ca nu vor sa ne mai dea explicatii si nu mai raspund la mailuri decat doar cand au ei chef.

Astazi 3 dintre noi au primit un mail in care li se cerea sa aduca adeverinta de vechime pentru joburile unde au mai lucrat, iar mailul era destul de urgent.

Acesta este mailul postat cu acordul colegilor :
Please could you forward details relating to your work experience immediately. This would provide proof attesting to your work length service as per the Labour Book or other similar document issued by the Labour Authority. The company's legal representatives require this by close of business today

Vreau sa stiu daca e posibil sa li se pregateasca o concediere. Mentionez ca un coleg are carte de munca dar nu stie unde e, altul a inmanat-o la angajare iar al treilea inca nu are carnet de munca.
De ce se grabeste angajatorul sa le completeze cartile de munca?
Are vreo legatura cu incheierea anului?
sau o sa li se pregateasca o surpriza? O doamna de la contabilitate care nu a vrut sa ne dea mai multe detalii ne-a spus ca ar urma sa primim niste "bonus-uri". :)

Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 10:02, 4 Decembrie 2009
Buna seara,
nu fiti pesimist/a.Poate chiar veti primi niste bonusuri:)
e posibil sa faca completarile de rigoare, sa aduca documentele la zi si doar atat.
Si, pana la uma, in cel mai rau caz, cel al concedierii, in perioada in care traim, nu ne mai mira nimic.:sorry:
Totusi este ciudata aceasta atitudine de a "trage" ei de noi si nu noi de ei pentru completarea cartilor de munca. Cu cat mai urgent este mailul cu atat mai dubios. Ma gandesc ca a vrut sa ii concedieze pe 1 decembrie dar probabil ca tocmai acuma a vazut situatia fiecaruia.
1. Nu se poate trage o concluzie directa legata de concediere din acel mail.
2. O concediere legala cu data de 1 decembrie nu se mai poate face, din ceea ce povestiti.
3. Daca ar fi dorit sa va concedieze in mod legal, sa stiti ca lipsa datelor sau a cartilor de munca nu ii impiedicau sa o faca pana acum.
Se poate concedia o persoana pe motiv ca la angajare a prezentat un CV care ofera date diferite fata de datele de pe carnetul de munca?
Este posibil ca furnizarea de informatii false (minciuna) sa fie considerate de catre angajator ca abatere disciplinara ce poate duce la concediere pe motiv disciplinar.
Pentru a verifica exact acest lucru, ar trebui verificat regulamentul intern al firmei.

off topic: urata minciuna, asta din CV.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de trademark infringement in cazul unui website RazvanR RazvanR Buna ziua, Am o intrebare ceva mai complexa legata de posibile procese de trademark infringement in cazul unui website hostat pe server din SUA. O scura ... (vezi toată discuția)
Munca in uk buiavasi buiavasi Buna seara ! Am primit o oferta de munca la un hotel din Londra si schita contractului de munca pe care o anexez in attach cu rugamintea de a ma lamuri daca ... (vezi toată discuția)
Contract de munca in anglia destul de dubios Conrad Conrad Situatia este urmatoarea: Am aplicat online la un post disponibil la un hotel foarte respectat din Londra, mi sa transmis un chestionar l-am completat , dupa ... (vezi toată discuția)