Buna ziua,
Mi-am gasit recent masina lovita (grav) in parcare. Bineinteles, mers la politie, obtinut autorizatie reparare etc... Autorul nu se gaseste... ca de altfel in majoritatea situatiilor de acest gen.
Masina a fost parcata in fata unei banci care are camere video indreptate exact spre locul in care era masina parcata. Am fost la banca, mi-au confirmat raza prinsa de camere, dar au refuzat sa imi ofere acces la imagini in lipsa unei solicitari oficiale din partea politiei. Am fost apoi la politie, care a trimis o adresa catre banca in acest sens. Dupa cca o luna, banca a trimis raspuns politiei ca refuza sa dea imaginile, argumentand ca nu are vreo obligatie in acest sens.
Acum, ma ambitionez sa merg mai departe si vreau sa formulez o plangere penala pentru distrugere / parasirea locului accidentului, cu autor necunoscut si in care sa cer ca martor banca respectiva.
Intrebarile mele sunt:
* unde depun plangerea? la politie sau parchet? (au trecut cam 40 de zile de la eveniment);
* pot cere ca banca sa fie citata ca martor in acest caz?
* masina nu am reparat-o, inca sperand la identificarea autorului
Va multumesc !
Sunt dator sa nu las lucrurile asa.
Prea suntem o natie aflata la coada cozii, deoarece nu actionam si ne complacem cu statutul de victima permanenta....