avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Concediul de odihna
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Concediul de odihna

Salutare, eu tot nu sunt lămurită cum rămâne cu zilele de concediu neefectuate ce mă intereseaza este, dacă imi pot lua banii pe zilele rămase chiar dacă nu incetez colaborarea. Aș aprecia dacă ma lămurește și pe mine cineva pt că nu am incredere de HR ul firmei unde lucrez.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:35, 28 Noiembrie 2019
Art. 146. [efectuarea si compensarea concediului de odihna], din Codul muncii
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Nu va puteti lua banii pe zilele de CO neefectuate decat daca raportul dvs de munca inceteaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna plata ContSters235906 ContSters235906 Buna seara, Imi puteti spune va rog daca zilele de concediu se reporteaza?! In cazul demisiei si a respectarii zilelor prevazute in contractul ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna croberta croberta Daca un salariat nu a efectuat inca tot co de anul trecut, poate sa.l ma ia acum, in 2015 ? Se poate compensa in bani? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna brezan brezan Buna ziua Sunt angajat la o societate din 27.02.2012. Nu am efectuat CO, in Contr.Individual de Munca fiind stipulate 21 zile CO. Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)