avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Urcare pe acoperiș fără voia mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Urcare pe acoperiș fără voia mea

Bună ziua, are voie vecinul sa se urce pe acoperișul meu fără să-i permit eu? Când i-am zis sa coboare nu a vrut, muncitorii m-au sfidat. Menționez ca eu stau la un duplex. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 16:39, 28 Noiembrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Pai a produs prejudiciu și mi-a spart 5 tigle nici măcar nu a avut bunul simt sa-mi spună. Și normal ca nu am mai vrut sa se urce și acum să-și zugrăvească casa.
CABINET AVOCAT ALEX a scris:

Daca imobilul este compus din mai multe apartamente atunci acoperisul ca de altfel si spatiile comune apartin tuturor locatarilor. Depinde cu ce scop vecinul a inteles sa urce pe acoperis.Daca nu a produs niciu un prejudiciu atunci nu vad ce i se poate reprosa.

Și acoperisul este delimitat,fiecare cu partea lui.

CABINET AVOCAT ALEX a scris:

Daca imobilul este compus din mai multe apartamente atunci acoperisul ca de altfel si spatiile comune apartin tuturor locatarilor. Depinde cu ce scop vecinul a inteles sa urce pe acoperis.Daca nu a produs niciu un prejudiciu atunci nu vad ce i se poate reprosa.

Bineînțeles că nu au voie să se urce pe acoperișul dvs fără acordul dvs în calitate de proprietar!
O plângere penală pentru violare de domiciliu l-ar lecui!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli reparatie acoperis de tigla geo28 geo28 Buna ziua,am niste nelamuriri legate de reparatia unui acoperis de tigla si de felul cum trebuie sa fie impartita pe apartamente contributia pentru acoperis, ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu adriana24 adriana24 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati pentru solutionarea problemei urmatoare: -impreuna cu fratele meu suntem coproprietarii unui imobil alcatuit din doua ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu ? stepetrache stepetrache Detin un teren intravilan pe care am inceput anul trecut constructia unei case. Deocamdata casa este ridicata doar pana la parter si lucrarile vor reincepe in ... (vezi toată discuția)