avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Garantie de la producator la consumator
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Garantie de la producator la consumator

Buna ziua!

DAca un distribuitor vinde marfa in piata, in contract uc un importator, producator, produse cu garantei 24 luni/
Cine raspunde de garantie in piata. producatorul . sau distribuitorul?
Aici ma refer la problema in care un magazin clinet vinde la o PF/PJ produsul cau garantie, si apoi clientul vine cu defect.

Mare parte a importatorilor lucreaza prin Cureoir preluare/ agenti ai lor si aduc produs reaprat / storno.

Unii insa nu au , si insista ca distributiorul sa mearga la fiecare client, sa le aduca lor produsul. Aceiasi sunt cei care , nu rezolva service in timp sufiecinta, asftel incat coform rutei saptamanale , produsul ar trebuie sa fie inlocuit pe loc pt a putea fi dat pe urmatoarea vizita saptamaan la client, altfel deapsing cele 15 zile MAXIME.

Cum se raporteaza acestea in raport cu legea 443
[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: radulucian 22 , utilizator 17:19, 2 Decembrie 2019
DAca tot nu exista nici un Consilier in domeniu. Am sa prezint eu si pentur multi altii care au aceste probleme ce am facut si legile .

Am transmis solicitari la parteneri B2B -Importatori si producatori ca vom preda DIRECT sarcina Service si Garantie catre dansii, cf Notificare mail.

Au datoria de Pick up and REturn , nu doar de service, altfel am patit amanari de 30 zile , plus ca noi le ducem si aducem de la sute de km , avand drum la o perioada de peste 7 zile .

Avem directivele UE la care suntem obligati sa le aliniem la legislatia ROmana
[ link extern ]

In legatura cu Vanzarea succesiva si transmierea

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de garantie aparate forsi forsi Buna , dorim sa importam aparate de sudura . Producatorul nu asigura decat un an de garantie la ele. Este legal ca si noi , la randul nostru sa asiguram doar ... (vezi toată discuția)
Produs initial acceptat si montat de client pj se doreste a se trimite inapoi ingbrasov1 ingbrasov1 Buna ziua, suntem firma ce vinde produse noi de service Centrale termice. Am un client Persoana Juridica care a facut o comanda prin whatsapp, in baza ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate producator sau distribuitor AdrianaR AdrianaR A cui este responsabilitatea pentru un produs (suplimente nutritive produse in UE) introdus pe piata din Romania in mod legal - distribuitor cu contract pentru ... (vezi toată discuția)