avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Procedura masa credala?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Procedura masa credala?

Buna ziua,

Sunt prestator de servicii, avand ca forma juridica un srl. Unul dintre clienti refuza sa-mi mai plateasca ultimile facturi, motivul fiind intrarea firmei respective in insolventa. Avem un contract impreuna insa sumele despre care este vorba nu ar justifica o posibila judecata in instanta. Din ce am inteles singura mea optiune ar fi sa ma inscriu la masa credala. Am verificat firma respectiva la oncr si aceasta nu figureaza ca intrata in insolventa. Ar trebui sa verific periodic site-ul si dupa ce observ ca aceasta a intrat in insolventa si dupa aceea sa-mi pregatesc un dosar pentru masa credala?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 28 Noiembrie 2019
Stan Papusa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Stan Papusa , utilizator 17:14, 30 Noiembrie 2019
Verificați pe portal.just.ro dacă s-a deschis procedura insolvenței; în acest caz, urmând a formula o declarație de creanță!
Dacă nu s-a deschis, formulați o cerere de valoare redusă, dacă debitul este mai mic de 10.000 lei!
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Multumesc pentru raspuns, Am verificat si inca nu apare firma respectiva acolo, iar suma este mult mai mica de 10000, deci stresul unei astfel de proceduri nu s-ar justifica.
Cererea de valoare redusă se judecă în camera de consiliu, deci fără prezența părților!
Ca și costuri, ar fi onorariul avocațial de redactare și taxa de timbru de 50 lei dacă debitul este de sub 2.000 lei!
În ipoteza în care câștigați, vi se vor restitui și cheltuielile de judecată!
La intrarea in insolventa debitoarea are obligatia de a preda administratorului/lichidatorului judiciar o lista cu toti creditorii, unde ar trebui sa fie si societatea dumneavoastra si creanta aferenta.

Administratorul/lichidatorul judiciar are obligatia sa va notifice prin scrisoare cu confirmare de primire, iar in urma acestei notificari dumneavoastra aveti posibilitatea sa formulati cerere de inscriere in tabelul de creante pana la expirarea termenului trecut in notificare.

In cazul in care nu primiti notificare cu privire la intrarea in insolventa puteti cere inscrierea in tabelul de creante si dupa trecerea termenului, cu cerere de repunere in termen.

Intrarea in insolventa se publica in Buletinul Procedurilor de Insolventa, iar instanta de judecata trimite si catre registrul comertului hotararea de intrare in insolventa. Registrul comertului modifica starea societatii, insa de la intrarea in insolventa si pana la publicarea pe site-ul registrului comertului trece un timp, asa ca se poate sa nu aveti informatia corecta daca verificati la registrul comertului imediat dupa intrarea in insolventa.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Multumesc mult pentru raspunsul detaliat, sigur ca ma ajuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa credala Andrei T Andrei T la societate debitoare care se afla sub incidenta legii 85/2006 ce procedura trebuie urmata sa ma inscriu la masa credala? sau mai exact ce pasi trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Insolventa client mirelanicola.72 mirelanicola.72 Buna dimineata! va rog daca se poate sa ma indrumati cu privire la pasii de urmat in cazul in care un client ne anunta neoficial (printr-un sms trimis ... (vezi toată discuția)
Taxa declaratie creanta mara2010 mara2010 Daca am formulat declaratie de creanta si m-am inscris la masa credala a unei societati aflate in insolventa si am atasat copiile dupa facturi si taxa ... (vezi toată discuția)