Sunt prestator de servicii, avand ca forma juridica un srl. Unul dintre clienti refuza sa-mi mai plateasca ultimile facturi, motivul fiind intrarea firmei respective in insolventa. Avem un contract impreuna insa sumele despre care este vorba nu ar justifica o posibila judecata in instanta. Din ce am inteles singura mea optiune ar fi sa ma inscriu la masa credala. Am verificat firma respectiva la oncr si aceasta nu figureaza ca intrata in insolventa. Ar trebui sa verific periodic site-ul si dupa ce observ ca aceasta a intrat in insolventa si dupa aceea sa-mi pregatesc un dosar pentru masa credala?
Verificați pe portal.just.ro dacă s-a deschis procedura insolvenței; în acest caz, urmând a formula o declarație de creanță!
Dacă nu s-a deschis, formulați o cerere de valoare redusă, dacă debitul este mai mic de 10.000 lei!
Multumesc pentru raspuns, Am verificat si inca nu apare firma respectiva acolo, iar suma este mult mai mica de 10000, deci stresul unei astfel de proceduri nu s-ar justifica.
Cererea de valoare redusă se judecă în camera de consiliu, deci fără prezența părților!
Ca și costuri, ar fi onorariul avocațial de redactare și taxa de timbru de 50 lei dacă debitul este de sub 2.000 lei!
În ipoteza în care câștigați, vi se vor restitui și cheltuielile de judecată!
La intrarea in insolventa debitoarea are obligatia de a preda administratorului/lichidatorului judiciar o lista cu toti creditorii, unde ar trebui sa fie si societatea dumneavoastra si creanta aferenta.
Administratorul/lichidatorul judiciar are obligatia sa va notifice prin scrisoare cu confirmare de primire, iar in urma acestei notificari dumneavoastra aveti posibilitatea sa formulati cerere de inscriere in tabelul de creante pana la expirarea termenului trecut in notificare.
In cazul in care nu primiti notificare cu privire la intrarea in insolventa puteti cere inscrierea in tabelul de creante si dupa trecerea termenului, cu cerere de repunere in termen.
Intrarea in insolventa se publica in Buletinul Procedurilor de Insolventa, iar instanta de judecata trimite si catre registrul comertului hotararea de intrare in insolventa. Registrul comertului modifica starea societatii, insa de la intrarea in insolventa si pana la publicarea pe site-ul registrului comertului trece un timp, asa ca se poate sa nu aveti informatia corecta daca verificati la registrul comertului imediat dupa intrarea in insolventa.
Masa credala
Andrei T
la societate debitoare care se afla sub incidenta legii 85/2006 ce procedura trebuie urmata sa ma inscriu la masa credala? sau mai exact ce pasi trebuie sa ... (vezi toată discuția)