avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... coasigurat sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

coasigurat sanatate

Sora unui asigurat poate fi coasigurat de sanatate?
Asiguratul lucreaza cu contract de munca pe perioada nedeterminata si are o sora care nu mai lucreaza(a fost in somaj, apoi in ajutor social) .Sora din aprilie nu mai beneficiaza de niciun fel de venit din aprilie 2009 si are 27 ani .Deci poate fi coasigurata ?Unde gasesc baza legala? Documnetele necesare? Multumesc!:)

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:57, 4 Decembrie 2009
Documente justificative care trebuie prezentate, la cerere, caselor teritoriale de asigurari de sanatate, respectiv Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, in vederea eliberarii dovezii privind calitatea de asigurat :
Coasigurat - Act de identitate si un document care atesta calitatea de asigurat a persoanei in intretinerea careia se gaseste coasiguratul, document care sa ateste relatia de rudenie sau casatorie, declaratie pe proprie raspundere ca nu realizeaza venituri impozabile sau document eliberat de organul fiscal teritorial din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri impozabile si declaratie pe proprie raspundere a persoanei asigurate prin care declara ca are in intretinere persoana coasigurata.

Pot fi coasigurati numai urmatoarele categorii de persoane sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurare kis_ioana kis_ioana pot fi coasigurat dupa mama mea? (vezi toată discuția)
Coasigurat Muresan Felicia Muresan Felicia Daca sotia este casnica si sotul este incadrat la o societate,sotia poate beneficia de calitatea de coasigurat la sanatate? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Dovada calitatii de asigurat fara plata contributiei sybilazur sybilazur Buna ziua! As dori sa stiu daca dupa incetarea perioadei de primire a indemnizatiei de somaj, sunt obligata sa depun vreo declaratie la Casa Nationala de ... (vezi toată discuția)